1410 skuespil i databasen 12.04.2021

Rundt på gulvet

Naja Marie Aidt
Baggrunds information
Den skizofrene Charles og den imaginære Gloria lever i et sirligt konstrueret system og sammen er de ved at drive hjemmehjælperen Mette til vanvid. Det lykkes imidlertid Mette at forstyrre den gådefulde orden, og Charles bliver mere og mere splittet mellem de to kvinder, indtil det øjeblik, hvor han griber til handling og gør sig fri af dem begge. Pludselig alene tager angsten magten over ham, men så vender Mette tilbage.
År / Udgivet:2004 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Voksne / Psykologiserende spil
Medvirkende:3-5 ( 2 kvinder, 1 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DDF
ISBN:87-7865-538-2
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Naja Marie Aidt
webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Personer: Charles (der også kaldes Christian): skizofren mand i eget hjem. Gloria: den stemme, han hører i sit hoved, materialiseret på scenen som selvstændig person. Charles' 'indre fænomen'.
Uddrag
Naja Marie Aidt skriver om stykket: 'Det begynder med en slags komedie: to glade tosser (Charles og Gloria) er ved at drive en hjemmehjælper (Mette) til vanvid. Men komedien udvikler sig til at blive Mette og Glorias kamp om Charles' opmærksomhed, og så er det pludselig ikke så sjovt mere. På et tidspunkt træder han selv i handling, og smider først den ene og så den anden ud. Men det gør kun ondt værre. For der er noget, der er langt mere angstskabende for Charles end Glorias tyrani og Mettes praktiske hjemmehjælperterrorisme. Noget der er virkelig uhyggeligt. "Rundt på gulvet" er ikke kun et stykke om en gal mands virkelighedsopfattelse, det handler også om, hvad hjælp og accept er for noget, om tab og afmagt, og om hvordan mennesker finder et sted at mødes, selvom det umiddelbart syner umuligt.'