1410 skuespil i databasen 29.03.2024

Den skårede krukke

Heinrich von Kleist
Baggrunds information
Justitiaren Walter kommer til den nederlandske landsby Huisum i forbindelse med en kontrol af retsplejens arbejdsgang i landdistrikterne. Justitiaren skal nu komme til at overvære den meget anderledes behandling af en sag vedrørende en skåret krukke. I jagten på ’krukkeknuseren’ kommer det – på trods af (eller i kraft af) dommerens krumspring - langsomt for dagen, at der er tale om en helt anden sag, nemlig dommer Adams afpresning af og overgreb på en ung pige ved aftenstide.
År / Udgivet:2000 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Voksne / Lystspil, Komedie & Farcer
Medvirkende:10-20 ( 5 kvinder, 7 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Niels Brunse
ISBN:ingen
Locations:1
Musik:
Mere info:Heinrich, von Kleist
Niels Brunse


3011984

nbrunse@post5.tel.dk
Rolleliste
Rolleliste: Walter, justitiar Adam, landsbydommer Licht, skriver Fru Marthe Rull Eva, hendes datter Veit Tümpel, en bonde Ruprecht, hans søn Fru Birgitte En tjener, retsbetjente, tjenestepige
Uddrag
Tidligere dansk titel: 'Den ituslåede krukke'. Bogmanuskriptets bagsidetekst: ”Udskældt af samtiden, men levende den dag i dag – Kleists lystspil 'Den skårede krukke' blev uropført i 1808 og har udfordret teaterfolk og tilskuere lige siden. Der er både morskab og foruroligelse i historien om dommer Adam, der må gennemføre en retssag, som bliver mere og mere afslørende for ham selv. Med denne udgave kommer stykket for første gang på tryk i en dansk oversættelse der er tro mod originalens form.”