1410 skuespil i databasen 19.04.2024

Doktor Dampe - en demokrat i l

Niels Brunse
Baggrunds information
På grundlovsdag 1867 er Jacob Jacobsen Dampe i færd med at pakke til at blive indlagt på hospitalet. Samtidig gennemgår han et stykke, han har skrevet om sig selv. På denne måde oprulles Dr. Dampes livshistorie, mens han i selskab med værtinden Madam Eriksen går igennem stykkets replikker og handling, og mens han lader tankerne glide tilbage til hans tid som intellektuel forkæmper for demokrati, til hans tid i fangenskab på Christiansø og til kvinderne i hans liv.
År / Udgivet:2003 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Voksne / Samfund / Debatstykker
Medvirkende:1-2 ( 1 kvinder, 1 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Niels Brunse
ISBN:ingen
Locations:1
Musik:
Mere info:Niels, Brunse
Adr.
Puggaardsgade 4, 5. th
1573 KBH V
33918989

nbrunse@post5.tele.dk
Rolleliste
Rolleliste: Jacob Jacobsen Dampe, samfundskritiker og tidligere statsfange. Madam Eriksen, hans logiværtinde i København.
Uddrag
Bogmanuskriptets bagsidetekst: "Skuespillet ”Doktor Dampe – en demokrat i lænker” er skrevet til Preben Harris, der spiller rollen som Dampe i Rialto Teatrets opsætning af det i foråret 2003. Meningen med skuespillet er enkel: at pege på, at de demokratiske rettigheder, vi tager for givet i vore dages vestlige samfund, i mange tilfælde har kostet dyrt for levende mennesker, mennesker som os selv. Demokrati er ingen naturtilstand, men noget der skal kæmpes for. Dampe tog kampen op, og de historiske omstændigheder kom til at afkræve ham et meget stort offer."