1410 skuespil i databasen 23.04.2024

Undskyld gamle, hvor finder je

Christian Lollike
Baggrunds information
Undskyld gamle, hvor finder jeg tiden, kærligheden og den galskab der smitter …? En poetisk og barsk skildring af livet på alderdomshjemmet Frydendal. Biermann spytter blod og hører stemmer, Don Otto er blind og ryger store havanesere, den senile Vera er 81 og indleder et kærlighedsforhold til den 23 årige plejer Valentin. Den regelrette forstanderinde Frau Frauke vil i en blanding af naiv åbenhed over for de gamle og konstruktiv fremsynethed bygge et udkigstårn, der vil gøre Frydendal verdensberømt. Stykket veksler mellem rolige, filosofiske passager og groteske scener, hvor gebisserne tager over.
År / Udgivet:2003 /
Varighed:90 minutter
Område / Genre:Voksne / Ældreteater
Medvirkende:6-9 ( 3 kvinder, 5 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Nordiska
ISBN:87-7865-413-0
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Christian Lollike




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Personer Biermann Don Otto Vera Sangerinden Valentin Frau Frauke Bernhard Øh Walter Et kor af gamle levende og døde En lille bleg pige
Uddrag
1 Musik. Musik. Musik. Gamle mennesker, i store tunge frakker, danser, to og to. Rører de gulvet? Jeg ved det ikke. De er levn af en smuk søvn. Musikken forsvinder. Og med den, de gamle. 2 Der står en ung mand og venter. Han drikker kaffe af en plastikkop imens han ser uroligt ned ad gangen, som om han ventede eller håbede… hov, der kommer en ung mand. VALENTIN - Du kommer ti minutter for sent. BERNHARD - Ti minutter. Hvad er ti minutter? VALENTIN - Ti minutter er ti minutter jeg kunne have brugt på at vikle mig ind i min elskedes søvn. Vi kunne have drømt sammen ti minutter længere, hvis du ikke var kommet for sent. BERNHARD - Jeg undskylder ti gange. VALENTIN - Hun står op klokken ti, præcis. Tyve minutter i ti el-sker vi. Nu er jeg nødt til at bede hende stå op ti minutter over ti for-di du kommer ti minutter for sent. Ergo forskyder du hendes dag med ti minutter. Ti minutter er nok til at vælte hele verden. Den netop ankomne unge mand, lyser ned ad gangen med en lommelygte. BERNHARD - Hvad er det der? VALENTIN - Hvor? BERNHARD - Dér. Der ligger noget dér. VALENTIN - Der er ikke noget. BERNHARD - Det er en lort. VALENTIN - Det der er ikke nogen lort. BERNHARD - Hvad er det så? VALENTIN - Det er en lort. BERNHARD - Det kunne godt være en af Don Ottos. Den har stør-relsen. VALENTIN - Det der er ikke Don Ottos lort. Den er alt for brun. Don Otto fik karrykartofler til frokost og karrykylling til aften. Hvis det var Don Ottos lort ville den være mere gul. BERNHARD - Noget er råddent her på Frydendal. VALENTIN - Jeg er smuttet. Jeg er allerede 13 minutter for sent på den. God vagt. BERNHARD - Du skal lige tørre den lort op først. Den er lagt på din vagt. VALENTIN - Ifølge mit ur har det været din vagt i 14 minutter nu. Ergo er det også din lort. BERNHARD – Don Otto er din klient. Du fjerner den. VALENTIN - Det er ikke Don Ottos lort. Det er sangerindens.