1410 skuespil i databasen 26.04.2024

Limbo

Lærke Sanderhoff
Baggrunds information
Jens og Bea. To unge mennesker i en sofa, zapper mellem forskellige kanaler: Fuglesang, speedway - krig. Det lyder af hverdag, men i dette stykke er krig ikke bare billeder på skærmen. Jens har været en del af krigen og hans hoved er lige så fyldt af granatsplinter som af krigens vold og brutalitet. Limbo er et stykke om to mennesker der prøver at få en hverdag i en verden hvor almindelig hverdag er blevet en illusion.
År / Udgivet:2003 /
Varighed:30 minutter
Område / Genre:Voksne / Korte stykker / Enaktere
Medvirkende:3-5 ( 1 kvinder, 2 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Lærke Sanderhoff
ISBN:87-7865-425-4
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Lærke Sanderhoff




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Personer: Bea (Beatrice), 26 år: Halvlangt mørkt hår, feminint klædt. Jens/Tom, 26 år: Kort hår, bukser, skjorte, slips, jakke. John, 26 år: Kronraget, militær-bukser og stram T-shirt. Grisen:
Uddrag
PROLOG Forskellige steder i rummet - tre nøgne kroppe med store dyremasker. Lammet i midten. Grisen og Hesten på hver side LAMMET - Rømmer sig HESTEN - Rømmer sig GRISEN - Rømmer sig LAMMET - Jeg kæmper for kommunister, nej separatister, nej nazister, nej fascister, nej eksistentialister, nej socialister, nej ekstremister, nej, nej, nej, nej, nej. HESTEN - Jeg kæmper. GRISEN - Jeg gemmer granater i mit undertøj. Der kigger de aldrig. LAMMET - Min første gang med bind for øjnene. HESTEN - Jeg skyder dig. LAMMET - Jeg skyder dig. HESTEN - Vi har til hensigt at forblive i live. De ønsker os døde. Det er ikke et spørgsmål som giver plads til kompromiser. GRISEN - Jeg er glat og våd af blod. LAMMET - Få mennesker lever i dag. GRISEN - Make love, not war. LAMMET - De fleste forbereder sig på i morgen. HESTEN - Et stykke dødt kød. LAMMET - Jeg er et menneske. GRISEN - Hvad siger du? LAMMET - Jeg er et menneske. HESTEN - Hvad siger du? Siger du noget! Hvad siger du, hvis du siger noget. Vil du noget, kan du noget. LAMMET - Jeg er et menneske. GRISEN - Det passer ikke. LAMMET - JEG - er et menneske. HESTEN - Uhmmmm… GRISEN - Forestil dig, du er et dyr! LAMMET - Jeg er et menneske. GRISEN - Ti stille. HESTEN - Uhmmmm… Hesten ser på lammet, som løber forskrækket ud. Hesten løber efter GRISEN - Neeeej… Grisen løber efter de to andre