1410 skuespil i databasen 29.03.2024

Den yderste grænse

Arne Forchhammer
Baggrunds information
"Jeg vil bevise for mig selv, at jeg kan ændre mit liv drastisk!", udtalte en ung deltager for nylig om sin deltagelse i et nyt vanvittigt tv- program, hvor en udvalgt gruppe skal tilbringe et år sammen på en øde ø. Konstant overvåget af et tv-hold. TV- stationerne overbyder hinanden i stadig mere groteske og ekstreme koncepter for såkaldt reality-tv – "virkeligheds–tv" - der anbringer mennesker i pressede eller direkte livsfarlige situationer, der intet har med virkeligheden at gøre. Men hvor ligger DEN YDERSTE GRÆNSE? Deltagerne i dette reality program ved på forhånd intet om, hvordan programmet skal afvikles. De har kun et til fælles. Drømmen om, at deres liv vil ændre sig drastisk. Men hvor langt vil de gå? Hvad vil de ofre, for at tilfredsstille drømmen og de glubske millioner ude ved skærmene?
År / Udgivet:2002 /
Varighed:90 minutter
Område / Genre:Voksne / Psykologiserende spil
Medvirkende: ( 3 kvinder, 5 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DDF
ISBN:87-7865-334-7
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Arne Forchhammer




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Personerne Bobo og Mette - ægtepar, 30 – 40 år Charlie - 30 – 40 år Betty - 45 – 55 år Martin - 40 – 60 år Tanja - 20 – 30 år Jacob - 20 – 30 år Karsten - tv-vært, 40 - 50 år H
Uddrag
1. AKT SCENE 1 En tom foyer. Ingen vinduer. Skærende loftsbelysning. Neutralt udstyret med sofa, lænestole, lavt bord. På bordet står kaffekande, fad med småkager, diverse sodavand og øl, kopper og glas. Skabe i bagvæg. Enkelte pæne ”moderne” malerier. Flere steder tydelig mærkat om rygning ikke tilladt. Flere døre, der er lukket. Al første entré foregår fra samme dør i dameside. (Entrédør) Døren går op og Bobo og hans kone Mette kommer ind. Han forrest aktiv og parat. Tydelig moderne stresset karriere-mand i begyndelsen af trediverne. Jakkesæt, slips. Hun bagefter, samme alder meget smart, moderne og tjekket, men under den tynde overflade lurer en neurotisk nervøsitet. METTE - Tror du det er her? BOBO - Ned ad gangen til højre, anden dør på venstre hånd, sagde de! Der er jo også stillet frem. Bobo skal til at tage en øl. METTE - Skal vi ikke vente, til der kommer nogen? Bobo trækker på skuldrene og opgiver. Kaster sig i en lænestol. Trommer utålmodigt på armlænet med fingrene. Mette går lidt nervøst omkring. Sætter sig, rejser sig igen. BOBO - Prøv nu at slappe af, Mette! Mette smiler undskyldende. Sætter sig. METTE - Er du slet ikke nervøs? BOBO - Du er jo altid nervøs! Tag nogle dybe vejrtrækninger, det plejer at hjælpe… Bobo rejser sig, tvinger Mette ned i en lænestol, Stiller sig bag hende og går rutinemæssigt i gang med at massere hendes skuldre. BOBO (kommandotone, fast ritual) - Så trækker vi ind … kom så … tæller til fem og puster ud igen. Kom … én gang til! Ind ... og så ud! Ind … og ud! Ind … ud… ind … ud! BOBO (afslutter med et dask på hendes skuldre) - Sådan! Så er du helt afslappet igen, ikke! METTE - Jo tak! Bobo kaster sig igen i sin stol. Trommer igen utålmodigt med fingrene. De sidder et stykke tid uden at sige noget. METTE - Det er da mærkeligt, at der ikke er kommet andre … måske skulle du lige spørge? BOBO - Hør nu her! Vi er kommet et kvarter for tidligt! Jeg sagde, at vi havde god tid, men du er altid så nervøs for, at vi skal komme for sent. Lige som da vi skulle til middag hos vores nye naboer! Vi kom en time for tidligt. Det var de ikke specielt begejstrede for! METTE - Jeg havde set forkert på invitationen! BOBO – Ja … og jeg havde set rigtigt! Slap nu af. Træk vejret! BOBO (rejser sig med et suk) - Ok så går jeg ud og spørger! Bobo går ud af den dør de kom ind af, bliver væk et øjeblik, kommer tilbage og lukker efter sig. BOBO - Jeg kan ikke se nogen. Nu venter vi her og er det forkert, så finder de os. Bobo går lidt rundt. Småmumler … bum da da bum da da bum … METTE - Måske skulle vi have ladet være! BOBO - Med hvad? METTE - Skal vi ikke bare gå? BOBO - Det kan man da ikke! METTE - Vi kan bare sige, at vi ikke har lyst alligevel! Mette rejser sig og går nervøst omkring.