1410 skuespil i databasen 27.04.2024

Carmen

Hans Reinhold
Baggrunds information
Melodrama om elskov, død og katastrofe. Handlingen fra Bizet's opera er stort set fulgt. Den dæmoniske Carmen lokker den troskyldige Don José i fordærv, og det bliver skæbnesvangert for dem begge. Livlige optrin, hvor de mange piger får lejlighed til at udfolde sig i konkurrence om at være den mest bedårende og efterstræbte, og også at udfolde mere sex end normalt i ungdomsstykker. De to største roller er naturligvis Carmens og Don José's.
År / Udgivet:1998 /
Varighed:45 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Socialrealisme & Debat
Medvirkende:10-20 ( 13 kvinder, 4 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:87-7865-091-7
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Hans Reinhold




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
4 md., 13 kv., statister. Ret stor scene m. antydede dek. Har man to, der kan klare de voldsomme lidenskaber, kan det blive en taknemmelig opgave for en ungdomsgruppe. Personer Carmen
Uddrag
Ring til DRAMA på 70 25 11 41 for at bestille stykket til gennemsyn. Scene 1 Pigerne i byen "vågner" (eller kommer ind) til musik. Snakker og fjoller, men deler sig tydeligt i to grupper - Nogle hvisker sammen, andre pusler med blomster, endnu andre "småsnakker", viser kjoler eller smykker til hinanden osv. Pigerne løber til sidst ind i tobaksfabrikken. Scene 2 En soldat går vagt med gevær ved vagthuset foran fabrikken. Don José kommer til byen og går hen mod soldaten. Don José hilser og går ind i vagthuset og kommer snart ud med et gevær. Stiller sig nu hen ved soldaten. SOLDAT - Nåh, du har nok fået ansættelse her, hvar? DON JOSÉ - Jah, jeg er den nye officer. Don José. SOLDAT - Jeg hedder Fernando. Velkommen til Sevilla. DON JOSÉ - Har du været her længe? SOLDAT - Ja, i fire måneder. DON JOSÉ - Er det ikke et dårligt sted at stå vagt? SOLDAT - Dårligt! Nej, tobaksfabrikken der er fyldt med lækre piger. DON JOSÉ - Hvad laver alle de piger? SOLDAT - De ruller cigarer, selvfølgelig. Til dig og hele Spanien. DON JOSÉ - Ja, selvfølgelig. SOLDAT - De sveder og går halvnøgne rundt derinde. I alt fald de unge piger. Og når de har pauser, er der altid noget flot at se på. DON JOSÉ - Det lyder ellers godt.