1410 skuespil i databasen 26.04.2024

Alene i dødens skygge

Pia Berner
Baggrunds information
Tom bliver smittet og får AIDS af Claus, som ejer barbersalonen, hvor han arbejder. Vi følger nu hans skæbne, hvordan hans kæreste og omgivelser tager afstand fra ham. "AIDS" er en figur - en slags djævel - som usynlig for alle end Tom driver ham længere og længere ud i fortvivlelse. Velegnet som debatoplæg om vor holdning til dem, der har fået AIDS.
År / Udgivet:1996 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Socialrealisme & Debat
Medvirkende:10-20 ( 9 kvinder, 9 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:87-7865-023-2
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Pia Berner




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Debatspil for unge om AIDS. 15-20 roller, neutral scene m. forskellige spillemuligheder. Personer TOM - kan evt. spilles af to forskellige, en på scenen og en i baren AIDS - Tom er den
Uddrag
Ring til DRAMA på 70 25 11 41 for at bestille stykket til gennemsyn. Varighed ca. 1 time. Prolog "As Time Goes By" blev sunget her, i vor opsætning var det Stacy der sang, og de andre var med som kor i grundkostume. Hos Stacy STACY - Jeg har tit tænkt på, hvordan man reagerer, når man får at vide, at man er HIV-positiv. Tom - Jeg kan kun svare for mig selv. Når jeg tænker tilbage på den dag, da jeg skulle have svaret, virker det i dag som om, det ikke var mig, der gik og ventede på at få et svar. Jeg kunne næsten ikke få mig selv til at træde ind af døren hos lægen, jeg gik rundt om mig selv 117 gange, før jeg fik taget mig sammen, og da lægen gav mig svaret, brød hele min verden sammen. Lægen LÆGEN - Dav, Tom, hvordan går det? Ja, det var angående den der blodprøve. Vi har nu fået et svar tilbage fra laboratoriet. Tom rykker sig uroligt i stolen. LÆGEN - Testen var ... (sort scene. Når lyset blændes op igen er vi i en retssal).