1410 skuespil i databasen 25.04.2024

En gang Hansen - altid Hansen

Henrik Prip
Baggrunds information
I en etagejendom et sted i Danmark mødes danskere af begge køn i kælderen til den årlige julefrokost. Hils på Jørn, Karin, Kit, Ruben, Ali og Mette - alle med efternavnet Hansen og dermed forbundet i et ærkedansk skæbnefællesskab. Et kaleidoskopisk og kærligt satirisk billede af danskere idag.
År / Udgivet:2001 /
Varighed:0 minutter
Område / Genre:Voksne / Lystspil, Komedie & Farcer
Medvirkende:1-2 ( 1 kvinder, 1 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DDF
ISBN:87-7865-254-5
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Henrik Prip
webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Ruben Hansen, musiker, gift med og fætter til Kit Hansen, musiker Jørn Hansen, vicevært og bror til Mette Hansen, tidligere ansat i Tryg-Baltica Karin Cronez Hansen, kontorvikar Ali Han
Uddrag
Et kælderlokale i en etageejendom. En lokalitet der både bruges til opbevaring og socialt samvær for ejendommens beboere. Forrest er der et tomt rum med visse møbler og i væggen bagtil er der døre ind til 3 små lagerrum. Det midterste er det største. I hjørnet et lille køleskab, kaffemaskine og lidt køkkenting. Kit og Ruben Hansen kommer ind. De er par privat men også professionelt i sangduoen “2 x Hansen”. De skal i gang med at øve. I begyndelsen af scenen stiller de grej op, som de hiver frem fra et af rummene bagtil. Således går der lidt tid, inden den første replik bliver sagt. KIT - Hvornår går vi på i aften? RUBEN - Når vi har spist. Ved nitiden. Ruben tjekker at hans mobiltelefon er tændt. De stiller videre op. KIT - Det nu meget hyggeligt. RUBEN - Syns du. KIT - Sådan vise flaget lidt og sige hej. Osse lidt en tradition. Ruben svarer ikke. Han er færdig med opstillingen og optaget af sit. RUBEN - Vi tager det sædvanlige Marys boy child og Søren Banjomus og Rudolf og dem der. KIT (smører lidt læbestift på og kigger i lommespejl) - Mm. RUBEN - Det skal du da ikke nu. KIT - Bare hvis der sku komme nogen. RUBEN - Men jeg vil osse gerne prøve min nye. KIT (snuser ind) - Hvad er det her lugter af? RUBEN - Det ved jeg ikke. KIT - Hvafforen ny. RUBEN - Den jeg har skrevet. KIT - Nåhja. RUBEN - Vil du høre den. KIT - Jaja. RUBEN - Okay. Ruben er lidt nervøs, er ikke helt fortrolig med sin nye sang endnu. RUBEN - Øhm. Hvor var det nu. Sætter en basgang i gang. Så kommer akkorderne. RUBEN - Så. Spiller forspillet til en glad popsang. RUBEN (synger) Du var en engel dengang du var ung du plukked blomster og var så rask og sund nu du blevet ældre men det går dig ej på du stadig mester i at få solen op og stå! Åh kære darling... KIT (afbryder hans sang mens akkorderne buldrer videre) - Det kan du ikke bruge.