1410 skuespil i databasen 29.03.2024

De vises sten

Grete Thomsen
Baggrunds information
Den fattige Ali bliver forelsket i den blinde prinsesse. Han begiver sig ud på en farefuld færd for at finde de vises sten, der skal give hende synet tilbage. Undervejs opholdes han mange gange af mennesker (og dyr) i nød; han kan ikke lade være med at stoppe op og hjælpe. Da han endelig når til skrinet med de vises sten, er det tomt. Men udbyttet af rejsen ligger i den udvikling, han har gennemgået.
År / Udgivet:1988 /
Varighed:40 minutter
Område / Genre:Børn & unge / De eventyrlige
Medvirkende:10-20 ( 10 kvinder, 10 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:87-7419-458,5
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Grete Thomsen




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
(15 - 28 medv. 8 - 12-årige). ROLLELISTE 1. FORTÆLLER, JOMFRU ANE, sufflør 2. FORTÆLLER, RIDDER RO, sufflør ALI, ung mand OMAN, vis mand SULTANEN FEMINA, sultanens datter ARIA,
Uddrag
UDDRAG AF STYKKET: 1 . akt (Tæppe fra til indisk musik) 1. scene 1. FORTÆLLER Hej, velkommen her. Er der nogen af jer, der har set Ridder Ro? (Reagerer på evt. svar fra salen, ud) 2. FORTÆLLER Davs med jer. Jeg leder efter Jomfru Ane. Har I set hende? (Reagerer på salen, ud) 1. + 2. FORTÆLLER (ind, i munden på hinanden) Åh, der er du, hvor har du været? Jeg har ledt efter dig. Hvor er jeg glad for at se dig. (Omfavner hinanden) 1. FORTÆLLER Du, sku\' vi ikke fortælle børnene her et eventyr? 2. FORTÆLLER Jo, hvad med eventyret om de vises sten? I. FORTÆLLER OK (blader i sit hæfte) Jeg begynder. - Der var engang - ja sådan begynder et eventyr altid, det ved I nok - og sådan begynder vores eventyr også. Der var engang en fattig mand, der hed Ali. 2. FORTÆLLER Ali arbejdede hver dag på sin rismark fra tidlig morgen til sen aften, og han var træt og sulten, når han kom hjem. - Men der kommer jo Ali selv. (FORTÆLLERNE trækker sig ud til hver sin side) ALI Puha, hvor er jeg træt og sulten, og selv om jeg har arbejdet hele dagen, har jeg ikke engang råd til at spise mig mæt. Mit tøj er bare laser og mit hus er et faldefærdigt skur. Ingen kvinde vil gifte sig med sådan en som mig. Jeg tror jeg går ned til floden og drukner mig. (Ud) 1. FORTÆLLER Nej, Ali, det må du ikke, så ødelægger du hele historien. Jeg løber efter ham. (Løber ud) 2. FORTÆLLER Næh, jeg bliver nu her, for jeg kan se der kommer nogle piger - jeg tror det er sultanens datter og hendes slavinder.