1410 skuespil i databasen 12.04.2021

Mowgli

Tor Åge Bringsværd
Baggrunds information
Eventyrspil for børn og voksne, efter Kiplings \"Junglebogen\". En spændende og poetisk dramatisering af Kiplings vidunderlige bog. Urskovens vilde dyr bliver levende for os i deres brogede mangfoldighed, ikke som udklædte bamser, men som mennesker, der har sind, bevægelser, tankegang som ulve, bjørne, sjakaler, aber m.m. Der fortælles en umådelig god historie, der lægges op til flot krops- teater og en forestilling af stor styrke.
År / Udgivet:1997 /
Varighed:90 minutter
Område / Genre:Børn & unge / De eventyrlige
Medvirkende:> 20 ( 11 kvinder, 12 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:87-7865-028-3
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Bent Jacobsen oversætter
webmaster@skuespil.net
Rolleliste
23 pers., dyr eller mennesker. Medvirkende: Eventyrfortælleren AKELA, førerulven. SHERE KHAN, tigeren TABAQUI, sjakalen BALOO, bjørnen RAKSHA, ulvernor 1. ABE 2. ABE MOWGLI
Uddrag
Mens publikum kommer ind, sidder Eventyrfortælleren sammensunken i skrædderstilling i det ene hjørne på forscenen. Han har turban på hovedet, bar overkrop, uplejet skæg. Måske sidder han på en \"sømseng\"? Foran ham står der en flettet kurv med låg. Han har en fløjte i hånden. Når alle har sat sig, tager Eventyrfortælleren fløjten op til munden og spiller nogle få toner. Samtidig dæmpes lyset i salen. EVENTYRFORTÆLLEREN (tager fløjten fra munden) - I er kommet for at se et eventyr. Og I skal få et eventyr. Hør her! Der var engang en mand som hed Rudyard Kipling. Han elskede eventyr - og han elskede et land der hedder Indien. Og det hænger godt sammen. For de fleste kendte eventyr, er blevet til dér. Indien er alle eventyrs moder. Indien med sine templer og paladser, sine glemte ruinbyer, sine troldmænd og fakirer, sine elefanter - og sine stribede tigere. På tæppet bag ham vokser (som skyggeteater) en stor, sort måne frem. EVENTYRFORTÆLLEREN (uden pause) - Men Kipling lyttede ikke blot til de eventyr andre fortalte. Han digtede også sine egne. Dette er ét af dem. På tæppet kommer omridset af en stor klippe frem. EVENTYRFORTÆLLEREN (uden pause) - Vi fortæller det på vores måde. Som et teatereventyr (sætterfløjten for munden og spiller). Mens Eventyrfortælleren spiller sker der to ting samtidig., På fortæppet vokser der et junglelandsskab op omkring klippen og måske også skyer, der driver over himlen og forbi månen... Og låget på kurven foran Eventyrfortælleren begynder at bevæge sig. Han spiller. Op af kurven kommer der en slange som vugger i takt til fløjtetonerne. En let tromme (off) falder ind. Eventyrfortælleren holder op med at spille, men slangen forsætter med at vugge til trommen. EVENTYRFORTÆLLEREN - På samme måde som jeg spiller denne slange op af kurven, vil jeg også spille et eventyr frem for jer. I vil komme til at møde dyr der kan tale og som går klædt som mennesker. Men i et eventyr - og i et teater - er alt muligt. Så lyt efter! Hør eventyret om drengen Mowgli. Han voksede op blandt ulve. I én af Indiens jungler. Lyset slukkes på Eventyrfortælleren, som lægger låget på kurven og tager den med sig ud. På fortæppet ser vi en stor ulv som silhuet på toppen af klippen. Ulven hyler mod månen.