1410 skuespil i databasen 25.04.2024

Da julemanden for vild

Jan Vørs
Baggrunds information
Julemandsfamilien tager af sted i helikopter med gaver til børnene i Danmark. Men de kommer ud af kurs og vidt omkring: Afrika, Kina, På havets bund, En indianerlandsby. I Hollywood møder de Rudolf med den røde tud, og det gør vi, der ser på, sandelig også.
År / Udgivet:1981 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Julespil/ Kirkespil
Medvirkende:10-20 ( 5 kvinder, 5 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:87-7419-265-5
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Jan Vørs




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
En anderledes og utraditionel julekomedie, som kan anbefales. 10 - 20 medv. (3. - 5. kl.), mange dek. eller stiliseret markering af forskellige lokaliteter. Noder m. becifring til sangene. JULEMANDEN
Uddrag
NORDPOLEN. (JULEMOR, JULEFAR og JULEBARN er ved at pakke de sidste gaver, putter dem i sække og lægger sækkene ind i helikopteren. De småhygger, ler og snakker lidt med publikummerne om, hvad de ønsker sig i julegave osv.) (FAR synger: Nu er det jul igen... MOR synger: Nej det er ikke sandt... osv. De danser rundt sammen). BARN: Mor og far (MOR og FAR svarer: Ja) ---- Ska\' vi ikke snart afsted ?? FAR: Ja, lad os nu se at komme afsted med gaver til alle de små søde og artige børn. MOR: Søde ? Siger du søde ? Når jeg tænker på deres ønskelister så ved jeg snart ikke om jeg vil kalde dem søde. Tænk på alle de vampyr-tænder vi har pakket ind, Dracula-tøj, knive, revolvere, action-man osv. Jeg får gåsehud bare af at tænke på det. BARN: Der er da mange som ønsker sig mange andre ting end dem du nævner dér, mor. FAR: Ja, og du har især ret i det du siger, når du siger MANGE ting, for det er helt utroligt så mange gaver børn får nu om dage. Dengang jeg var ung da .... BARN: Dengang du var ung... ja, det har jeg hørt før ---da fik I een gave, et par nye træsko eller et par nye sokker eller sådan noget, -- legetøj måtte I selv lave af træklodser, pinde og snore eller hvad ved jeg.. men tiderne er anderledes nu FAR: Jamen der er dårlig plads i helikopteren til alle de pakker, og i øvrigt ku\' jeg meget bedre li\' at være julemand dengang vi brugte rensdyr som var spændt foran en kane. MOR: Ja, det var nu hyggeligere. BARN: Kære mor og far, tiderne har ændret sig, det går alt for langsomt med rensdyr. Hvis vi skulle ha\' rejst med rensdyrså skulle vi være taget afsted for flere uger siden, og så havde vi jo ikke nået at få pakket alle gaverne og så var der måske nogle som slet ikke fik nogen julegave i år, (til publikum) og det ville jo ikke være så godt, ville det vel ??? FAR: I Øvrigt er det ikke til at opdrive rensdyr i disse tider. MOR: Jeg er nu ikke rigtig tryg ved disse nymodens helikoptere. (rækker ham madkurven) Her er madkurven. (De er i mellemtiden kravlet ind i helikopteren) FAR: Uhm.... Hvor ser det lækkert ud !!!! Lad os så se at komme afsted. (starter). Hvilken vej skal vi ? MOR: (sidder med kort eller globus) Vi skal syd på, så det bliver varmere, min gamle arme og ben fryser. BARN: Selvfølgelig skal vi syd på, vi bor jo på Nordpolen, så derfor vil det jo altid være mod syd når vi starter. MOR: Det er utroligt så meget børn ved i dag, hva\' far ??