1410 skuespil i databasen 25.04.2024

Værsgo og skyl(d)

Henning Pedersen
Baggrunds information
Storspekulanten Karl Smart drager på rejse for at tilse sine finanser. Mens han er væk, dukker en munter spiller og gademusikant, Jep Skyl, op og sætter liv i Smarts hus og ikke mindst hans kone. Da Smart kommer hjem igen, vil hverken hans kone, naboer, hushjælp eller endog hans dankort kendes ved ham, og han må gå sin vej igen ribbet for alt. Så da et par barske gorillaer dukker op for at inddrive gammel spillegæld hos Jep, klarer han som indehaver af Smarts kone, børn, hus og finansimperium også det.
År / Udgivet:2001 /
Varighed:120 minutter
Område / Genre:Voksne / Lystspil, Komedie & Farcer
Medvirkende:> 20 ( 12 kvinder, 12 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DDF
ISBN:87-7865-205-7
Locations:2
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Henning Pedersen
webmaster@skuespil.net
Rolleliste
DOMMER/ROCKSANGER KARL SMART, finansmand JYTTE, hans kone KARL OG JYTTEs 2 BØRN, dreng og pige BENTE, husholderske TJEP, gartner LILI, sekretær MONEYÅL, revisor PLAT OG KRONE, finansrådgivere
Uddrag
Stykket er skrevet i år 2000 og er en moderne gendigtning af Hieronymus Justesen Ranchs renæssancekomedie, Karrig Niding, en fabel om magt og rigdom over for almindelig anstændighed. - Der er lagt op til store sang- og dansenumre i stykket, der kan spilles af et variabelt, men stort antal medvirkende. Musikken kan klares af et lille husorkester. Dekorationsmæssigt lægger stykket op til det helt store IT-show.