1410 skuespil i databasen 19.01.2021

Perler for svin

Bo Schiøler
Baggrunds information
Perler for svin H.C. Andersens \\\"Svinedrengen\\\" behandles meget frit, begreber og rekvisitter er moderniserede. Prinsessens svaghed for svinedrengens kunstprodukter, er således overført på vor tids mekanisering af pop og musik og de unges uimodståelige behov for det næste hit. Men den strenge moral er egentlig bibeholdt fra det gamle eventyr. Generelt om stykkerne: Bo Schiøler har arbejdet siden 1966 som huspoet, komponist og dramatiker på Vesterbro Ungdomsgård. Stykkerne er første gang opført her.
År / Udgivet:1995 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Børn & unge / De eventyrlige
Medvirkende:> 20 ( 10 kvinder, 10 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:87-7419-664-2
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Bo Schiøler
webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Bemærk: Antallet af mandlige/kvindlige roller er vejledende. Stykket kan spilles af 15 - 25 sang/musikinteresserede unge, uanset køn.
Uddrag
Et væld af muntre og barske sange, som må give de unge en oplevelse af, at deres tanker og følelser får mæle. Det er en stor kunst at tage det bedste fra de fremragende gamle eventyr og gøre dem levende og spændende i de unges eget sprog. Den legende komposition tillader, at enhver gruppe kan omforme efter eget behov. Det er bare at gå i gang med humør og energi. En stor oplevelse venter. \\\"Alle kan deltage og udtrykke virkeligheden i stort og småt, kærlighed og had, liv og død og en mulighed for at realisere de ønsker, som tilværelsen også handler om, når man er fra 10 år og til man koncentreret formår at levere tankerne til den sidste drøm. På med vanten. (*****)\\\", siger Jens Okking i Ekstra Bladet.