1410 skuespil i databasen 29.03.2024

Det skarpe øje

Per Storm Madsen
Baggrunds information
\"Det skarpe øje\"s forlæg er Finn Søeborg-novellen \"Den store detektiv\". Forestillingen handler om to unge kvinder i pengenød. Ved at udgive sig for detektiver franarrer de nogle selskabstømmere et større beløb og et værdifuldt bogmanuskript. Desuden skaber de kaos på det luksushotel, hvor selskabstømmerne holder til. De mange sange i stykket er med til at bære handlingen frem. Sangene er skrevet på iørefaldende (men relativt ukendte) melodier fra gamle amerikanske musicals.
År / Udgivet:2016 /
Varighed:80 minutter
Område / Genre:Familieteater / Musikteater
Medvirkende:6-9 ( 5 kvinder, 2 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Per Storm Madsen
ISBN:
Locations:0
Musik:
Mere info:Per Storm, Madsen
Søndersø Amatørteater Gruppe
Birkemosevej 21
5471 Søndersø
21266162
www.sag-teater.dk
psm@fyens.dk
Rolleliste
Otte roller til syv skuespillere: Lis-Malou Gyldenhøj, ung studerende i pengenød Helle Jensen, hendes veninde, der er uden hæmninger Gerda Gyldenhøj, Lis-Malous rige, men nærige mor Rosita, tjener
Uddrag
Dialogen er på rim. Her er en smagsprøve, hvor Lis-Malou og Helle er oppe at toppes efter en druknat: Lis-Malou: Århhh ... jeg er bare rigtig sløj. Helle: Ja, den blev lovlig høj. Rosita: God morgen. Jeg skulle bede jer om straks at gå op til Rosenknop-Dahl. Lis-Malou: Nu? Mit hoved hamrer. Helle: Hold op med at jamre. Tak, vi er på vej. Lis-Malou: Gu\' er vi ej. Jeg gider ikke møde den kælling. Helle: Hvad? Lis-Malou: Og dine løgne - din fortælling. Den er simpelthen for langt ude. Helle: Er du færdig med at tude? Dig, der vil spilde tid på en røvsyg roman. Lis-Malou: Jeg skal bare vise mor den, for fa\'n. Tror du, jeg gider læse så meget som et ord? Helle: Din mor?