1410 skuespil i databasen 24.04.2024

Klæd i rødt til min begravelse

Niels-Martin Trier Josefsen
Baggrunds information
En gruppe kvinder mødes til en begravelse med én ting tilfælles: De har alle haft et seksuelt forhold til den afdøde på forskellige tidspunkter i hans liv. På hver deres måde har de alle været med til at gøre ham til den mand, han blev, og nu fortælles hans historie gennem deres historier. Det begynder med en dreng og en pige, og det slutter med en mand og en enke. Men indimellem var der alle de andre. 4 kvinder (eller 16 kvinder og 4 mænd) 1 location Varighed ca. 80 min.
År / Udgivet:2016 /
Varighed:80 minutter
Område / Genre:Voksne / Eksperimenterende
Medvirkende:3-5 ( 4 kvinder, 4 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Danske Dramatikere
ISBN:978-87-7167-061-5
Locations:1
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Personerne Et kor af kvinder klædt i rødt: A som også spiller Enken, Romantikeren og Veninden samt Vores Mandlige Hovedperson. B som også spiller den Ene, Bamsen og Drømmepigen samt Drengen. C som
Uddrag
A - Det hele begynder med en Dreng. B - Som møder en Pige. C - De forelsker sig. D - De bliver kærester. C - Og det er dejligt. A - Men historien slutter ikke her. D - Det ville være fint, hvis den gjorde. C - Men det gør den ikke. B - Drengen og Pigen bliver ikke gift. A - De lever ikke lykkeligt til deres dages ende. B - Faktisk slår de op. D - Og det er trist. A - Med tiden bliver Drengen en Fyr. C - Og senere bliver Fyren en Mand. B - Drengen, Fyren og Manden finder alle kærligheden. D - Og alle mister de den igen. B - Indtil Manden en dag bliver gift. D - Og lever lykkeligt til sine dages ende. C - Historien slutter med en Mand. A - Som dør. B - Som efterlader en Enke. C - Og som efterlader ubesvarede spørgsmål. D - Det begynder med en Dreng. A - Og en Pige. C - Og det slutter med en Mand. B - Og en Enke. D - Men indimellem var der alle de andre. SCENE 3 SOMMERFLIRTEN - “Klæd dig i rødt til min begravelse”. Det var alt, hvad der stod i brevet. Det og så hans navn. ENKEN - Jeg ved ikke, hvorfor han skrev det. DEN ANDEN - Du var da gift med ham, var du ikke? ENKEN - Jo, jeg var gift med ham. Men derfor er der stadig meget, jeg ikke ved om ham. DRØMMEPIGEN - Det kan godt være, det er noget, jeg har sagt til ham. DEN ANDEN - Hvad var? DRØMMEPIGEN - Hvis en kvinde klæder sig i rødt til en mands begravelse, er det fordi, hun har været i seng med ham. Det er en tradition.