1410 skuespil i databasen 29.03.2024

Den spanske sømand

Marie Markvard Andersen
Baggrunds information
Den spanske sømand er et egnsspil, skrevet til Fyrspillene i Thy, og opført som stort friluftsspil på den åbne hede i sommeren 2014. I1814 møder den unge Anne Cathrine en skibbruden sømand, mens Laura i 1975 vender hjem til Thy, efter at have nægtet at se sin familie i femår. To stærke, men vidt forskellige kvinders liv bindes sammen på tværs af tiden, men på præcis det samme sted. Fælles for begge kvinder står det komplicerede forhold til både egn og familie, de vanskelige dilemmaer derom handler kærlighed og graviditet, og en udlængsel der er tæt vævet sammen med drømmen om at høre til.
År / Udgivet:2016 /
Varighed:120 minutter
Område / Genre:Voksne / Samfund / Debatstykker
Medvirkende:> 20 ( 20 kvinder, 20 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7167-049-3
Locations:10
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Laura Hansen, 27 år Lise Vangsø (tidligere Hansen), 26 år, Lauras søster Lars Vangsø, ca. 30-35 år, Lises mand Nicoline Vangsø, ca. 6 år, datter af Lise og Lars Solvej Vangsø, ca. 4 år, datter af
Uddrag
Scene 2 Lyngby 1975. Vi er på loftet hjemme i Lauras forældres hus. De er i gang med at pakke alting i kasser og der roder over det hele. Til stede er Lise og Lauras mor Birgit. Derudover Birgits svoger Henning. HENNING - Så er lastbilen ved at være fyldt. Skal jeg tage denne her kasse med? BIRGIT - Lad mig se (kigger ned i kassen) Nej, det dér skal til genbrug. LISE - Ej mor, det er jo alle tingene fra Grønland! Er det ikke synd? BIRGIT - Vi har ikke plads i det nye hus. Man kan heller ikke gå og gemme på alting. Nogen gange skal det gamle ud, så der kan blive plads til noget nyt. HENNING - Nå, jeg vil køre afsted med det første læs. Henning vender sig om for at gå med kassen og pludselig dukker Laura op med sin kuffert i hånden. Alle i rummet stivner og kigger på Laura. I et stykke tid er der ingen, som siger noget. HENNING - Jamen goddag med dig, stump. LAURA - Goddag onkel Henning. HENNING - Længe siden. Dejligt at du er kommet hjem. LAURA - Jeg er kun på besøg. HENNING - Jamen så er det godt at have dig hjemme på besøg. Vi ses senere, jeg skal ned og flytte lastbilen. Henning går. Lise løber hen og omfavner Laura. LISE - Hvor er jeg glad for at du kom! LAURA - Jeg bliver ikke så længe. Jeg er bare kommet for at besøge far på hospitalet, så tager jeg afsted igen. LISE - Du bliver mindst et par dage! Du kan sove på sofaen hjemme hos mig og Lars. LAURA - Og hvad vil Lars sige til at jeg sådan dukker op og overtager jeres sofa? LISE - Han vil bare sige, at det er hyggeligt at få besøg. Her, lad mig tage din kuffert, så går jeg nedenunder og laver en kop kaffe til os. Lise tager kufferten og forsvinder ud. Laura og Birgit står lidt tid uden at sige noget. LAURA - Hej mor. BIRGIT - Goddag Laura. Det er godt at se dig. LAURA - Lise bad mig om at komme, så jeg kom. Jeg tager afsted igen så snart jeg har været på hospitalet.