1410 skuespil i databasen 28.03.2024

Solbakken

Jacob Clausen
Baggrunds information
En aften i april bringer et uvejr fem mennesker sammen på gården Solbakken. Måske er det ikke så tilfældigt, som det ser ud til, og måske skal forklaringen hentes et andet sted, end de først tror. Hver af dem har en skjult, delvis uerkendt dagsorden, som afdækkes lidt efter lidt. Det er et spil om kunstens betydning sat over for en nøgtern, begrænsende virkelighedsopfattelse, styret af politiske og økonomiske kræfter, men også med plads til munterhed og lethed midt i alvoren. 2 kvinder, 3 mænd. En location. Varighed ca. 1 3/4 time.
År / Udgivet:2016 /
Varighed:75 minutter
Område / Genre:Voksne / Samfund / Debatstykker
Medvirkende:3-5 ( 2 kvinder, 3 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Danske Dramatikere
ISBN:978-87-7167-034-9
Locations:1
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Guttorm gårdejer, graver 60-70 år Karen gårdmandskone, hjemmehjælper 60-70 år Synne EU-konsulent, 30-40 år Bjørn finansiel rådgiver, 30-40 år Den fremmede midaldrende mand med norske aner Sp
Uddrag
Det er en aften i begyndelsen af april. Lyd fra piskende regn og vindstød. Lyset breder sig på scenen, let blinkende. ‘Udgange’ til henholdsvis entré og køkken. Et vindue markerer forbindelsen til verden udenfor. Karen kommer ind fra ‘køkkensiden’, lytter foruroliget og kalder. KAREN - Guttorm, hvor er du? Guttorm kommer ind fra den modsatte side og bliver stående med vådt overtøj på. GUTTORM - Er der sket noget? KAREN - Hørte du det ikke? GUTTORM - (lytter) Nå det. Det er yderdøren, der klaprer, hver gang det blæser lidt. KAREN - Nej, det andet. Det lød som en tuden. GUTTORM - (underfundigt) ”Det var en mørk og stormfuld nat. Vinden tudede om hushjørnerne”. (Han hænger tøjet i entréen, kommer tilbage). KAREN - Jeg troede, det skulle være forår nu. Vi skriver april! GUTTORM - Det er forår. Jeg fandt anemoner i dag. Oppe bag højen. KAREN - De første år, vi boede her, var vejret anderledes.