1410 skuespil i databasen 24.04.2024

Klassefesten

Gorm Hansen
Baggrunds information
et ungdomsstykke med sprængfarlige ingredienser: mobning, flirt og alkohol Der er 14 roller i stykket (11 teenagere og 2 små voksenroller og en lillebror) som alle kan spilles af 11 unge skuespillere. Vi følger 10 klassekammerater umiddelbart før og under en fødselsdagsfest, som de fleste af deltagerne mest kommer til, fordi de ikke har andet at lave eller fordi de af forskellige grunde synes de er nødt til det! Det er nemlig klassens nye dreng, der hurtigt er blevet yndlingsmobbeoffer, som holder 16 års fødselsdagsfest. Han hedder Andreas og er lige vent hjem fra Afrika med sin familie efter at have boet dér de sidste ti års tid. Men det er ikke helt nemt for Andreas ’at slå rødder’ efter at være vendt hjem - og så bærer han på en hemmelighed som ikke gør det nemmere for ham. Den hemmelighed skal ikke røbes her, for den bliver afsløret under vejs - og den får betydning for hele festens forløb! De 10 klassekammerater omkring Andreas falder i fire grupperinger: Nik & Jay-typerne, venindeklubben, nørderne og klassens ældste pige, som har taget sin bornholmske kusine med. Efterhånden som aftenen skrider frem bliver der flirtet på kryds og tværs og ikke alle nøjes med at drikke hvad de kan tåle. Men alle er blevet en erfaring rigere.
År / Udgivet:2015 /
Varighed:40 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Socialrealisme & Debat
Medvirkende:10-20 ( 6 kvinder, 6 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-994-1
Locations:5
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
14 roller (kan løses af 11 medvirkende) Nick, klassens ’star’ Magnus, Nicks gode ven Natasja, klassens stærke pige (kan også spille Moren) Johan, klassens ene nørd (kan også spille Mads) Albert
Uddrag
3. scene. På vej til skole 3 Samme sted. Johan kommer ind, lidt efter Albert. De griner hele tiden indforstået af det den anden siger. Albert - Hov! Vent på mig! Johan - Jeg var bare så optaget af mit nye Star Track - podcast. Albert når hen til Johan. De sætter sig på bænken. Albert - Åh hvad! Den er bare herre sej! Johan - Episode 27. Det er en hemmelig episode. Den er mega spændende. Albert - Hvor meget har du betalt for den? Johan - Ikke så meget. Den var billig. Kun tre og et halvt tusinde. Albert - Har du downloadet den? Johan - Neej! Albert - Åh, du for fræk! Johan - (nikker) Jeg er en lille pirat. Albert - Lækkert! - Har du lavet dine lektier? Johan - Ja, selvfølgelig har jeg det! Jeg lavede også lidt forud. Albert - Det gjorde jeg også. Johan - Jeg håber bare ikke hun opdager det, så bliver hun så sur. Albert - Man kan bare ikke lade vær’ - det er så sjovt! Johan - Det kilder helt i fingrene. Man føler sig bare lidt uartig, når man gør det. Albert - Ja! - Kommer du for resten til Andreas’ fødselsdag? Johan - Andreas? Albert - Ja, ham den nye. Johan - Nåh!! Ham den mærkelige! Albert - Ja, han er underlig. Johan - Han har slet ikke nogen venner. Albert - Nej! Johan - Han sidder bare helt alene i frikvartererne. Albert - Ja, han er rigtig nederen. Kommer du til hans fødselsdag på fredag? Johan - Det ved jeg ikke. Albert - Har du ikke fået brev fra hans mor? Johan - Jooh! - Jeg lod bare som om jeg glemte det. Albert - Min mor sagde jeg skulle tage med, fordi det er godt at være social. Johan - Aj, hvor er hun nederen! Albert - Ja! Så morfede jeg hende! Johan - Nej vel? Albert - Jo! Men kun midlertidigt! Hun skal jo lave min mad. Johan - Nogen gange laver jeg selv min mad, sådan noget havregrød med proteinpulver i. Albert - Sådan en smoothie? Johan - (nikker) Uhn! Og hvis man så bruger sugerør, så behøver man slet ikke at bruge hænderne, så kan man bare sidde og spille Wow samtidig. Det er herre smart! Jeg har også den her kopholder i min computer jo. Albert - Nå ja! - Jeg er kommet i level 87 i Wow. Johan - Er det rigtigt? Albert - Ja! Johan - Jeg har lige fået ny mount! Den er mega vild! Albert - Åh ja! Det er godt klaret. Johan - Den har mega meget agility. Det går bare så stærkt. Albert - Jeg har lige fået den nye legendary frost icy breastplate! Johan - Okay! (Han ser på sit ur og rejser sig) Vi må hellere skynde os ind i klassen. Vi skal være de første! Albert - Til klassen! De går.