1410 skuespil i databasen 26.04.2024

Rejsen til prinsen på den hvid

Gorm Hansen
Baggrunds information
”Rejsen til prinsen på den hvide hest” er en moderne eventyrkomedie inspireret af H. C. Andersens kendte eventyr ”Klods Hans”. Men meget har ændret sig undervejs: Ud over at være blevet udsat for både en dramatisering og en større udbygning, er det meget korte eventyr tidsmæssigt ført op til vore dage, og hele historien er omplantet til en moderne, sammen-bragt og samspilsramt familie, hvor det i hvert fald ikke er kærligheden, der binder familiemedlemmerne sammen. De traditionelle kønsroller er i nogen grad vendt på hovedet: I hjemmet bestemmer moren alt, mens faren nærmest er en slags tyende! Derudover hedder hovedpersonen ikke længere Hans men Stine, og eventyrenes evige, umulige brødre Per og Poul, er blevet til tre meget nørdede stedsøstre: Pia, Paula og Pernille. Stine er i øvrigt sanger og musiker á la Natasja! Endvidere er målgruppen er fra 12 år og opefter!
År / Udgivet:2015 /
Varighed:55 minutter
Område / Genre:Børn & unge / De eventyrlige
Medvirkende:10-20 ( 10 kvinder, 9 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7167-007-3
Locations:4
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Stine, sanger og musiker Maria, musiker og Stines ven Anna, Stines stedmor Åge, Stines far Pia, Stines stedsøster Paula, Stines stedsøster Pernille, Stines stedsøster Conny, person på bænken T
Uddrag
2. scene Stine og hendes stedmoder Anna spiser morgenmad. (Hovedscene). Anna sidder ved bordet og spiser morgenmad i tavshed. Der har tydeligvis siddet nogle flere ved bordet: Der er brugt service etc. Årstiden er sommer. ANNA - Åge! (kommer ind med forklæde på) Avisen! ÅGE - Ja! Åge går ud og kommer straks efter ind med en eller anden gratisavis og tager noget brugt service fra bordet og begynder at gå igen. ANNA - Har du smurt min madpakke? ÅGE - Jeg skal til det. Jeg er først ved at være færdig med pigernes nu! (Går helt ud). ANNA - (for sig selv) Du har aldrig været god til at rubbe neglene! Anna begynder at læse avis. Stine kommer ind og begynder at spise cornflakes. ANNA - (efter en kort tavshed) Du behøver ikke at slubre! Og få så den albue ned fra bordet! Stine - (tager i roligt tempo albuen ned) Har du sovet godt? ANNA - (stadig læsende) Jeg lukker aldrig et øje! - Kan du ikke lade være med at tale med mad i munden? Det klæder dig ikke! Stine - Hvad synes du da der klæder mig? ANNA - (stopper læsningen og ser op) Det ved jeg snart ikke! Jeg synes jeg har prøvet alt hvad der er menneskeligt muligt. Men du vil tilsyneladende ikke noget som helst: Du vil ikke lære noget. Du vil ikke være god til noget. Der er ingenting der interesserer dig! Stine - Jeg spiller musik! Jeg er musiker! Jeg er oven i købet en god musiker! ANNA - Ja tak hr. lærer! Men man kan ikke leve af at være musiker! Stine - Det kommer jeg til! Snart! ANNA - Det vil jeg se før jeg tror det! - Nogen gange har jeg tænkt, at du måske ikke er helt rigtig i hovedet. Stine - Hvis jeg er forkert i hovedet, hvordan bliver man så rigtig i hovedet? ANNA - Du kan jo bare se på dine søstre. Stine - Mine stedsøstre?