1410 skuespil i databasen 26.04.2024

The Night the Music Died

Jørgen Sørensen
Baggrunds information
Kabaretten er til minde om de alt for mange sangere og musikere, der døde på vej mod - eller på - toppen af deres karriere. Vi fik aldrig at vide, hvordan det kunne være gået dem, hvis ikke syg-dom, ulykker eller stoffer bragte dem \"hinsides\". I forestillingen møder vi nogle af dem, mens de venter deres endelige dom - på Dommedag. Ventetiden tilbringer de i et herberg for \"for tidligt døde sangere og musikere\". I dette herberg styrer Djævelen fyrrummet i kælderen - og dermed varmen. Den offentlige økonomi skranter; og tilskuddet til herberget falder. Det kan betyde, at Djævelen fremover skal levere varmen uden beregning; og så bliver beboerne afhængige af Djævelen. Men så blander \"De 3 P\'er\" - politiet, politikere og pressen - sig. Samtidig forsøger beboerne sig med forskellige alternative finansieringer af herbergets fortsatte drift. Indimellem får vi et genhør med en perlerække af sange fra de for tidligt afdøde - danske og udenlandske - sangeres og musikeres store repertoire.
År / Udgivet:2014 /
Varighed:120 minutter
Område / Genre:Voksne / Musikteater
Medvirkende:10-20 ( 0 kvinder, 0 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:the49s.dk
ISBN:
Locations:0
Musik:
Mere info:Jørgen, Sørensen
the49s.dk



http://the49s.dk
the49s@the49s.dk
Rolleliste
Scenografi Scenen er et bibliotek / opholdsrum på et herberg... sådan lidt højskoleagtigt... en tavle på bag-væggen, hvor Djævelen krydser af for hver flaske spiritus... bogreoler; en lille sofagru
Uddrag
Scene 1 Robert Johnson sidder i lænestol. Der står en flaske whisky på bordet. Robert kigger ad-spredt i en gammel avis, og drikker lidt. Nynner et blues omkvæd. Janis og Buddy kommer ind. De sætter sig også og tager en whisky. Der drikkes mere whisky, så til slut i scenen er flasken tom. Janis Nå, sidder du nu og pimper den igen, Robert... ? Robert Tja... tiden skal jo gå med noget Janis Ja, det er jo det samme dag ud og dag ind... Robert Det er så bare betingelserne... Buddy Hvor længe er det nu, du har været her...? Robert Siden 39... Janis Bup, bup, det var et par dage... Buddy 20 år mere end mig... Janis Det var før jeg blev født... Robert Ja, det er længe siden... Buddy Du har da ikke været ret gammel, da du kom her...? Robert Næh, 27... Janis Det var ligesom mig... Buddy (til Robert) Hvorfor kom du så tidligt...? Robert Det er en lang historie... Janis Kom nu, vi har tid nok... Robert Ja, det er selvfølgelig rigtigt... Det var den pagt, jeg indgik med... (peger nedad) Buddy Du indgik en pagt med Djævelen...? Robert (nikker) Ja, jeg solgte min sjæl og mine fingre til ham for 8 års her-og-nu-liv Buddy Hvad fik du så...? Robert Han skulle lære mig at spille guitar som ingen anden før eller siden herom-kring... Buddy Holdte han aftalen...? Robert Tja... jeg tror, at jeg lærte det... Robert synger \"Sweet Home Chicago\" Janis Det var ok med ham... du lærte det... Buddy Og du holdt også aftalen...?