1410 skuespil i databasen 27.04.2024

Route 66

Jørgen Sørensen
Baggrunds information
Route 66 er - eller rettere var - en hovedvej fra Chicago til Los Angeles. I 30\\\\\\\\\\\\\\\'erne førte den tørkeplagede landmænd i Midtvesten til et ny liv i Californien. Senere blev vejen flittigt benyttet af amerikanere, der i egen bil skulle opleve USA\\\\\\\\\\\\\\\'s seværdigheder. Langs Route 66 skød tankstationer, restauranter og moteller op; men da større motorveje kom til, forsvandt den trafikale betydning af Route 66. I dag er vejen en kultagtig turistattraktion; og på visse strækninger nærmest \\\\\\\\\\\\\\\"ikke-eksisterende\\\\\\\\\\\\\\\". I forestillingen er vi havnet i et noget miserabelt cafeteria på Route 66. Her styrer Louise cafeteriaet - og sin mand - med hård hånd. Lige indtil den dag, der strander et omrejsende musikshow med en forblændende leder. Er det nu drømmen skal leves ud? Vi møder også pigen, der lige skal have skilsmissen på plads; prædikanten, der skal grundlægge en ny menighed; den sløve lokale betjent og andre rejsende. Og vi får et genhør med en perlerække af de allerbedste amerikanske sange fra 50\\\\\\\\\\\\\\\'erne og 60\\\\\\\\\\\\\\\'erne.
År / Udgivet:2012 /
Varighed:120 minutter
Område / Genre:Voksne / Musikteater
Medvirkende:10-20 ( 0 kvinder, 0 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:the49s
ISBN:
Locations:0
Musik:
Mere info:Jørgen, Sørensen
the49s.dk



http://the49s.dk
the49s@the49s.dk
Rolleliste
Scenografi Et temmelig miserabelt udseende motorvejscafeteria i det vestlige USA (a la Bagdad Cafe) Personer 4-6 mænd 5-6 damer Louise Medejer af cafeteriaet. Hundser med manden, Jack. Dr
Uddrag
Scene 1 Louise og Jack er ved at rydde op og fylde op i baren. Louise Er der flere øl i disken? Jack (ser sig langsomt om) Næh... det er der vist ikke... de kommer... Louise (opgivende) Hvor tit skal jeg sige det, Jack? Det er dit arbejde at sørge for det... Jack Ja, ja... ved det... Louise (stridslysten) Hvis du godt ved det, hvorfor sørger du så bare ikke for det? Du er mig en gåde, Jack.... Jack (kry) Nåh... det er da helt fint, at du ikke har fundet ud af alt om mig... Louise (hånligt) Jeg kender dig, Jack... Bedre end du tror... meget bedre... Du vil bare gå og fise den af her... Lave så lidt som muligt... Og så ellers hygge dig med at sætte gamle biler i stand... ude bagved... sammen med din far... For fanden, Jack, bliv nu voksen... tag noget ansvar... Jack (ligeglad) Nå, det går sgu’ da meget godt, Louise... Synes du ikke? Louise (vrænger) ”Går meget godt”... Ha... ha... Jeg går her og spilder min ungdom med at trække øl op til halvgamle, liderlige handelsrejsende... og... smånussede truckere... og... (afbrydes) En stamgæst, George, kommer ind. Louise og Jack kigger surt på hinanden. George sætter sig på en barstol. Jack (lettet) Hej, George. Hvordan går det? George Det sædvanlige... og det sædvanlige til mig... George får en øl. Jack Så er tilværelsen jo også til at finde ud af... George Jeg klager ikke... Åh, jeg har for resten en plakat med fra sheriffen... Jack En af de sædvanlige...? George Ja... Jack Gider du lige hænge den op... George går og hænger plakaten op. Kommer tilbage til baren (Plakaten viser ”Efterlyst” ”Bedrageri” og et billede af Chuck) Louise (skarpt til Jack) Før du fryser helt og aldeles fast her... hvornår sker der noget med de øl, Jack... ? Jack går ud.