1410 skuespil i databasen 23.07.2024

Og så var der to...

Cathrine Fjord Fromberg
Baggrunds information
”Og så var der to…” er løst baseret på Agatha Christies ”En af os er morderen” og har som sådan været på tegnebrættet i rigtig mange år. Dette er fjerde forsøg på at omskrive bogen til drama, da de tre første led alle af at være alt for repliktunge. Hvad der adskiller ”Og så var der to…” fra de andre forsøg er, at jeg nu har sluppet mit krampagtige tag i handlingen, og alle dens finesser og detaljer, og i stedet fokuseret på idéen bag bogen. Det er der kommet et væmmeligt lille stykke om mobning, gruppepres og hævn ud af. Scenariet er henlagt til en afsides hytte i Sverige, hvor et dramahold holder øveweekend. Da en snestorm fanger dem i hytten og alt kontakt til omverden bryder ned, viser det sig, at der er en morder iblandt dem. Jeg har derudover valgt ikke at lave en pause i stykket for at fastholde den intense og klaustrofobiske stemning hos publikum.
År / Udgivet:2014 /
Varighed:85 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Dramatiseringer
Medvirkende:6-9 ( 5 kvinder, 4 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Cathrine Fjord Fromberg
ISBN:
Locations:3
Musik:
Mere info:Cathrine, Fjord
Nej
Lyacvej 3, st
2800 Lyngby
28702720

cathiedk@yahoo.dk
Rolleliste
Piger: Liva (Spiller Hamlet)Køn men arrogant. Kan være led og ubehagelig når hun føler sig truet. Øverst i fødekæden og får altid hovedrollen,(især fordi hendes far er en kendt skuespiller), selvom h
Uddrag
ANNE MAJ- (Sukker modløst)Det er næsten holdt op med at sne, men driverne er så høje, at vi umuligt kan få bilen fri. OSCAR- Er der ikke én, der kan gå efter hjælp? Måske til den nærmeste hytte? ANNE MAJ- Der er alt for langt. OSCAR- (Rejser sig)Vi kan da ikke bare sidde her! LIVA- (Ondt) Melder du dig frivilligt? OSCAR- (Ranker sig) Ja! Jeg går ud efter hjælp! LIVA- God fornøjelse. Du kommer vel tilbage, når du får våde tæer. FREJA- Hvilket vil sige om fem minutter. (Freja og Liva fniser) ANNE MAJ- Oscar, jeg bryder mig ikke om, at du går derud. Jeg har sådan set ansvaret for jer. LIVA- Du har sørme gjort det godt indtil videre. (Anne Maj rødmer) OSCAR- (Til Anne Maj) Har du selv tænkt dig at gå derud? (Anne Maj svarer ikke) Det tænkte jeg nok. (Han rejser sig) Adios! Jeg går ud og spiller helt. (De andre griner) EMMA- God tur, hr. helt! (Oscar går hen og tager tøj på. Anne Maj kommer hen til ham) ANNE MAJ- (Tager fat i hans arm og siger indtrængende) Jeg synes, du skal blive herinde, Oscar. OSCAR- (River sig fri) Slip mig! Du bestemmer ikke over mig! ANNE MAJ- (Bliver rød i hovedet) Det gør jeg faktisk! Så længe I er her, skal I gøre som jeg siger! OSCAR- (Retter sig op, han er lige så høj som hende) Hvordan har du tænkt dig at stoppe mig? (Hun svarer ikke, men ser bare usikker ud. Han ser foragteligt på hende) Du kan jo ikke gøre en skid! ( Han går ud, hun ser nedslået efter ham. De andre fortsætter snakken)