1410 skuespil i databasen 23.07.2024

Kaptajn Bimse i Saltimbocca

Thomas Howalt
Baggrunds information
Anna og hendes venner, Kaptajn Bimse og hr. Johnson, rejser til Saltimboccas jungle for at redde Goggeletten, der er blevet gevaldigt væk. Men i Saltimboccas jungle er der vildt og rodet, og det vrimler med sorte gryder, som bobler og koger og syder og simrer. Det flyder med massevis af knogler og tandstikkere og flåede tomater, og her bor en meget farlig fyr. Man må ikke grine eller sige hans navn højt. Ikke engang hviske det, for så bliver der ballade, og så finder han køkkengrejet frem. Det skal man ikke ønske sig for så får man sit navn på spisekortet. Redder de Goggeletten? Hvor er Zanzibar, den gule flyver, blevet af? Og hvor er rosinerne? Stykket er en energisk, morsom og musikalsk dramatisering af Bjarne Reuters elskede børnebog. Kan spilles for alle fra 4 år og opefter. Antal roller: 5 roller (kan spilles af tre skuespillere). Længde på stykket: 55 minutter. Locations: en strand, under himlen over skyerne, Saltimboccas jungle (og varianter heraf (busk, gryde o.l.)), det indre af et bjerg, og broen over verdens dybeste kløft. Antal scener: 25. Musik, sange og lyd effekter: seks sange og diverse lyd effekter.
År / Udgivet:2014 /
Varighed:55 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Dramatiseringer
Medvirkende:3-5 ( 1 kvinder, 2 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-949-1
Locations:5
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141
webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Stykket er skrevet til at blive spillet af tre skuespillere (1K/2M). Kvindelig skuespiller ANNA Mandlig skuespiller 1 KAPTAJN BIMSE Mandlig skuespiller 2 HR. JOHNSON, GOGGELETTEN og OSSOBUCCO
Uddrag
Kæmpebrag og bulder. KAPTAJN BIMSE - Åh, nu er det sket med os. Hvem, der dog bare sad hos Fedtegreven i Odsherred og nød en rynket rosin! ANNA - Jamen, det gør vi ikke. Vi er her i Saltimboccas jungle for at finde den stakkels lille Goggelet, der vandrer rundt mutters alene i sin lille, røde jakke med de blanke fine knapper og med sin lille røde hat på hovedet og som … og som … ANNA får øje på tøjet og hatten som hun bærer. ANNA - Kaptajn. Se engang på den jakke. Minder den dig ikke om noget? KAPTAJN BIMSE - Jo, den minder mig om dengang, vi var i Zunguliland. Det var høvdingens kone, der … ANNA - Se den røde hat. Har du ikke set den før? KAPTAJN BIMSE - Den forekommer mig bekendt. Jo. Det er jo … ANNA - Præcis, Kaptajn. Det er Goggelettens hat. KAPTAJN BIMSE - Hillemænd. Sikken en opdagelse. ANNA - Og hvis det er rigtigt, hvad betyder det så alt sammen, hr. Kaptajn? KAPTAJN BIMSE - Det betyder … det betyder … jamen, det betyder jo, at andenpiloten er klædt af til skindet! ANNA - Det betyder, at vi er på rette spor! KAPTAJN BIMSE - Nå ja! Selvfølgelig. Forstod du det, hr. Johnson? Hr. Johnson, hvad kigger du på? De står ved en bjergvæg, hvor der er en revne. HR. JOHNSON - Bjerget! ANNA - Se, en indgang!