1410 skuespil i databasen 25.04.2024

Lovens vogtere & De Frivillige

Lars Husum
Baggrunds information
Lovens vogtere. Når det ikke er nok at være mand, må man blive supermand. Lovens Vogtere er en mørk komedie om tre mænd, der søger tilflugt i superhelteuniverset for at få deres mandighed tilbage – en mandighed der er blevet tyvstjålet af kærester og indvandrerrødder. Det er en historie om kappeklædte selvtægtsmænd, desperation og et ønske om at blive den bedste mand, som man kan blive – rødt spandex eller ej… De frivillige. En tragikomisk fængselskomedie. Da ejendomsspekulanten Markus Føns bliver overfaldet i fængslet, vælger han at gå i frivillig isolation sammen med pædofile og voldtægtsforbrydere. Her overtales han til at deltage i isolationsgangens lille fængselskor. I koret brydes den frivillige isolations monotoni i et fællesskab omkring højskolesangbogen. Men Markus finder ud af, at der er grænser for, hvad man kan tillade sig i koret, hvor alle er lige, men hvor de, der respekterer systemet mest, er mest lige.
År / Udgivet:2014 /
Varighed:80 minutter
Område / Genre:Voksne / Lystspil, Komedie & Farcer
Medvirkende:6-9 ( 4 kvinder, 3 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-943-9
Locations:4
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Lovens vogtere Varighed ca. 80 minutter Medvirkende 4. Der er 5 locations. De Frivillige Varighed ca. 80 minutter. Medvirkende 4-6. Locations 4.
Uddrag
Lyset går op på Emil og Gustavs lejligheder på samme tid. I Emil og Signes lejlighed går Signe rundt, mens hun børster tænder. Hun åbner døren, forsvinder. I Gustav og Anitas lejlighed dukker Anita op, mens hun børster tænder. Hun åbner døren, forsvinder. Dette sker flere gange, mens Anita og Signe gør sig klar til at gå i seng. Mens dette sker, er Emil, Gustav og Peter nede i kælderen i gang med at klæde om til civil. Gustav holder sine hænder op foran sit ansigt. GUSTAV - De har brækket min næse. Peter fjerner Gustavs hænder fra hans ansigt. Gustavs ansigt er blodigt. PETER - Den er ikke brækket. GUSTAV - Jeg bløder. PETER - Du har lidt næseblod, men den er ikke brækket. Peter tager lidt køkkenrulle og rækker det til Gustav. PETER - Her. Gustav ruller lidt køkkenrulle sammen og propper det op i sine næsebor. Han tørrer blod af sit ansigt. EMIL - Det var godt nok pinligt. PETER - Det var ikke pinligt. EMIL - Jeg har brækket en tand. Du kan næsten ikke se ud af dit ene øje. Gustav har blod i hele sit ansigt. GUSTAV - Min næse er brækket. PETER - Den er ikke brækket. EMIL - De holdt kun op med at slå os, fordi vi var så ynkelige. Vi fik tæsk af folkeskoleelever. PETER - Det var hashhandlere. EMIL - Det var børn. PETER - Børn har ikke overskæg. GUSTAV - De slog mig mere, end de slog jer.