1410 skuespil i databasen 29.03.2024

Krydstogt

Vivian Nielsen
Baggrunds information
Forfatterinden Adriana, er taget på krydstogt til Ecuador med sin mand, pressefotografen Zeljko. Hun er i krise, ægteskabet hænger i en tynd tråd, hendes mor er syg, og fiktionen har det med at flyde sammen med virkeligheden. Krydstogtet bliver ledet af den sexede 17-årige Sandra, der vimser rundt i lidt og har højlydte seksuelle eskapader med kaptajnen. Med på båden er også sygeplejersken Elisabeth og naturvejlederen Poul. Poul har ALS – en livstruende sygdom, der har givet ham få år tilbage at leve i. Nu skal livet leves og drømmene foldes ud, men hvordan gør man det efter mange års besindighed? Mens følelserne griber om sig, kommer båden ind i et stormvejr, der for alvor får passagerne til at tage livet op til revision… Et poetisk, humoristisk, ømt og begavet drama om alle de eksistentielle spørgsmål, der melder sig, når man for alvor kommer på gyngende grund.
År / Udgivet:2014 /
Varighed:90 minutter
Område / Genre:Voksne / Samfund / Debatstykker
Medvirkende:6-9 ( 4 kvinder, 2 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Nordiska
ISBN:978-87-7865-941-5
Locations:3
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Rolleliste Adriana, 50 år, forfatter Zeljko, 54 år, gift med Adriana Poul, 44 år Elisabeth, 42 år, gift med Poul Inger, 77 år Sandra, 25 år
Uddrag
3. scene Adriana - Først kulde … Poul - Kulde?! Elisabeth - Det er sgu’ da koldt! Zeljko - Fedt! Adriana - Kulden låser vejrtrækningen … oppe i halsen … Poul - … luft mand … Elisabeth - Jeg ka’ ikke … jeg ka’ simpelthen ikke få vejret … Adriana - Så kontrol, greb om angsten, rolig vejrtrækning, helt i bund … Zeljko - Under vandet. Ingen lyde. Ingen andre. Kun mig. Mit hjerte, mit åndedræt. Frihed … Elisabeth - Jeg tør sgu’ ikke svømme. Min hånd kramper om rebet langs gummibåden! Poul - Min lille forpulede spasserhånd kan simpelthen ikke holde fast i det reb! Jeg driver væk fra båden. Adriana - Jeg gi’r slip … Elisabeth - Glider! Synker ned i det kolde gys! Min hånd rammer noget glat. Jeg tænker straks: Det er en haj! Adriana - Jeg er i det … Zeljko - Jeg er væk … Adriana - Jeg er … Zeljko - … væk … Adriana - … i det … Poul - Jeg har en lille oppustelig redningsvest på, som sidder som en ballon oppe omkring nakken. Jeg kan snorkle med den. Jeg kan sænke mit ansigt ned under overfalden og se … se ned i vandet … men dykke, ned under havoverfalden … ligesom Zeljko … det kan jeg ikke.