1410 skuespil i databasen 20.04.2024

Ung blond pige

Line Mørkeby
Baggrunds information
Ung blond pige sætter fokus på fremmedhad og Danmark for danskerne. Sødmefuldt rammer den lige der hvor det gør allermest ondt. April og Maj cykler syngende til og fra skole. To helt almindelige blonde og blåøjede danske teenagetvillinger. Alt er i den skønneste orden. Men så dukker Frida op. Den nye pige i klassen. Ung blond pige er et samfundskritisk trekantsdrama om ekstreme ideologier og forbudt kærlighed. Om angst og fordømmelse, der gør udsynet småt og som skaber: Et os mod dem. Et dem mod os. Ung blond pige byder på sange, elektronisk musik og rå rock. Spillet live på scenen. En anderledes intim musical. Danmarks mindste af slagsen.
År / Udgivet:2014 /
Varighed:70 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Musikteater
Medvirkende:3-5 ( 3 kvinder, 0 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Danske Dramatikere
ISBN:978-87-7865-945-3
Locations:2
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Personerne APRIL MAJ FRIDA Bestil cd med originalversionerne hos Sune Sundbøll Vraa Nielsen. Tlf. 20 41 70 91 sune.live@gmail.com
Uddrag
Nr. 3 ‘Stramme bukser’ APRIL - Musiklokalet på skolen. Frida. Den nye pige klassen. FRIDA - Hej … … Skal jeg sige noget om mig selv? … Jeg hedder Frida, og jeg er ny. Jeg har boet mindst ti forskellige steder. Min mor og far er verdensborgere. Det er vigtigt at se verden. Ikke at gro fast. Være fri i sit fundament. Og sådan noget. Siger de. Og de spørger mig aldrig om. Ej, skal du have den der på, er den ikke lidt udfordrende? Kommer du hjem inden midnat? Har du prøvet at have det der sex? Har du egentlig en tatovering? Kunne du finde på at køre hjem ad den uoplyste sti alene? Eller køre med nogen der har drukket? Har du ikke lyst til at spise aftensmad med dine forældre? Det spørger de mig aldrig om. APRIL - Frida. Den nye pige i klassen. April og Maj giver Frida et elevatorblik. FRIDA - Hvad sker der for de to piger? MAJ - Hvad sker der for de dér bukser? APRIL - Hun kommer ind i sådan nogle stramme hvide læderbukser. MAJ - Hun vader bare ind. APRIL - De er virkelig stramme. MAJ - Man kan jo virkelig se alt. FRIDA - De ser da virkelig lidt stramme ud i ansigtet. APRIL - Virkelig stramme. April og Maj sætter sig. Frida kommer også over og sætter sig. MAJ - Så kommer musiklæreren. APRIL - Jeg rækker hånden op. MAJ - April rækker en hånd op. APRIL - Vi vil gerne spille en sang, som vi gerne vil have med på repertoiret til Broget Aften. Musiklæreren. Nå. Øh. Okay. Jamen. Repertoiret er jo sådan set noget vi ligger … MAJ - Lægger.