1410 skuespil i databasen 18.04.2024

Robin Hood

Jokum Rohde
Baggrunds information
Robin Hood, Rebel Rebel, Rock´n´Roller, vovehalsen over alle vovehalse, Europas bedste bueskytte, tyv, anarkist, terrorist, fritænker, naturbarn, men hvordan? I Jokum Rohdes Robin Hood ser vi den forkælede grænsepsykotiske adelsmand Robert af Locksley, der stjæler fra de rige og giver til sig selv, gå til grunde for sadisten Prins John´s hånd og dernæst rejse sig fra sin egen ruin og i et genopstandelseseventyr blive de svages beskytter, statsfjende nr. 1, retfærdighedens hævnende engel: Robin Hood, år nul. I alle tider må vi have en Robin Hood. Og måske aldrig mere end i vor tid! Robin Hood foregår i Sherwood skoven, herunder Robert af Locksleys borg og Hector de Malstanes borg.
År / Udgivet:2014 /
Varighed:120 minutter
Område / Genre:Voksne / Eventyrspil & Fabler
Medvirkende:10-20 ( 4 kvinder, 12 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Danske Dramatikere
ISBN:978-87-7865-933-0
Locations:5
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
ROBIN HOOD BRODER TUCK LILLE JOHN NEFÉZ PRINS JOHN HECTOR de MALSTANE BISKOPPEN af HEREFORD SHERIFFEN af NOTTINGHAM GUY af GISBORNE DRONNING BEATRICE LADY MARIAN RICHARD LØVEHJERTE
Uddrag
Broder Tuck sætter sig på pengesækkene. BRODER TUCK - Der tager du fejl, Robin. For jeg har i sinde at redde dig fra din værste fjende: Dig selv. Nå, nu hvor jeg er alene, vil jeg lukke en af de kolde op og tage mig en længe ventet snak med mig selv: - Kære ven, du er den bedste kammerat i hele verden, jeg elsker dig, som en ung mand elsker sin kæreste. - Åh, du gør mig helt flov, når du taler sådan til mig her på dette ensomme sted, hvor der slet ikke er andre. - Vil du så ikke have en slurk af den gode øl? - Drik du først, min ven, drik du først! - Nej, jeg be’r dig, det smager bedre når du har drukket af det først. Og skal vi så ikke synge en sang samtidig? Sheriffen af Nottingham og soldater kommer ridende forbi. SHERIFFEN AF NOTTINGHAM - Ak, du dér, jeg hører der er blevet begået et røveri hersens omkring. (Sætter sig ved siden af Tuck) Du har vel ikke set nogle mistænkelige personer? BRODER TUCK - Hvorn’ ser sårn no’le ud? SHERIFFEN AF NOTTINGHAM - Ja, én af dem kunne meget vel være Sjakalen, den anden Robin Hood. Sjakalen er en lille starut, og siden det hele lige er sket, har de sikkert stadig pengesækkene på sig. Nå, lad os tage en øl, du og jeg. Her, smag på denne martsbryg. Kan du mærke procenten? Bam! siger det. Ikke sandt? BRODER TUCK - (Tager en slurk) Uhh, det er godt nok én der virker. (Til flasken) Jeg elsker dig, din løjser. Du vil mig det godt. SHERIFFEN AF NOTTINGHAM - (Sætter sig ved siden af Tuck) Nå, de klirrer sgu’ ordentligt, de her sække! Hva’ har du i dem? BRODER TUCK - Hest… hest… hestesko. Masser af hestesko. Jeg er så uheldig for tiden. SHERIFFEN AF NOTTINGHAM - (Åbner en af sækkene og tager guldmønter frem) Drik, min ven. Drik! Broder Tuck drikker. Sheriffen hælder i ham, giver ham en ny flaske. SHERIFFEN AF NOTTINGHAM - Måske kender du ligefrem denne Robin Hood? Eller Sjakalen?