1410 skuespil i databasen 03.10.2023

Eftersidningen

Gorm Hansen
Baggrunds information
Frk. Skrap, som eleverne kalder deres lærer frk. Berap, er en meget skrap lærer, som en fredag giver hele klassen eftersidning. Der bliver dog vendt helt rundt på situationen efter at elevrne først slukker lyset i klassen, låser frk. Skrap inde, tager deres fastelavnskostumer på og i mørket konfronterer hende med hendes onde gerninger! Efterfølgende bliver frk. Skrap det blideste lam, og den mobning og klilkkedannelse der tidliger prægede atmosfæren i klassen er nu helt borte. Det hele ender i en dans hvor selv frk. Skrap danser med!
År / Udgivet:2013 /
Varighed:30 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Skolekomedier
Medvirkende:6-9 ( 0 kvinder, 0 mænd, 7 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Forfatteren
ISBN:
Locations:2
Musik:
Mere info:Gorm, Hansen
Gorm Hansen
Jerichausgade 13
1777 Kbh V
22423553

gorm64@gmail.com
Rolleliste
Vi følger 6 piger i en 3.klasse i en dansktime og en matematiktime over to dage. Og også lidt i frikvarteret og før og efter skole. En af dem er lærerens kæledægge, som til at begynde med er helt ude
Uddrag
Frk. Skrap: Okay! Døren er låst. Her er mørkt. Jeg er mørkeræd. Det er fredag og...Det er fredag den 13! Jeg har vist en ekstranøgle nede i min taske. (Hun sætter sig på det midterste bord og leder i sin taske, men kan ikke finde noget, og føler sig uhyggeligt til mode. Fra baggrunden af scenen kommer en djævel ind med en trefork i hånden. Djævelen stikker frk. Skrap i ryggen. Frk. Skrap skriger) Djævelen: Nå, så man er rigtig alene i klasseværelset? Frk. Skrap: Øh ja. Djævelen: Er det rigtigt hvad jeg hører? Frk. Skrap: Hvad har du hørt? Djævelen: At du piner børnene! Frk. Skrap: Nej, nej, nej. Hvem er du? Djævelen: Kom så med et svar! Frk. Skrap: Nej, det er ikke rigtigt. Djævelen: Vend dig om! (frk. Skrap vender sig om) Luk øjnene! (frk. Skrap lukker øjnene) (Heksen kommer ind fra den ene side af baggrunden, mens Djævelen forsvinder ud i den anden side) Heksen: Vend dig om og åbn øjnene! Frk. Skrap: (vender sig og hviner) Hvem er du? Heksen: Jeg er bare et Brøndby Komma! Frk. Skrap: Brøndby Komma? Heksen: Ja! Et lillebitte Brøndby Komma. Frk. Skrap: Det findes da ikke. Heksen: Sådan en lærer som dig kan da ikke vide særlig meget. Det er nok fordi du bruger al din tid på at pine børnene.