1410 skuespil i databasen 20.04.2024

Brøl

Thomas Markmann
Baggrunds information
BRØL er en komisk, kønsforvirret kommentar til "manden"... (og kvinden). For hvordan begår disse to køn sig i et samfund, som kræver at manden mander sig op og tager et ansvar i hjemmet? Og at kvinden tager sig sammen og tager manderollen alvorligt? Vil manden virkelig have de samme muligheder som kvinden? Og vil kvinden virkelig have at manden tager over, hvor hun er stærkest? Eller omvendt?
År / Udgivet:2014 /
Varighed:80 minutter
Område / Genre:Voksne / Lystspil, Komedie & Farcer
Medvirkende:3-5 ( 1 kvinder, 2 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Danske Dramatikere
ISBN:978-87-7865-915-6
Locations:9
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Leon A Niels B Joan C Charlotte (Leons kæreste) Rebekka ( Niels´kone) Noah ( Joans elsker) Manden med fadøllen Den hjemløse Luderen og alfonsen Kan spilles af 2 mænd og 1 kvinde.
Uddrag
LEON - Det er en varm sommerdag. De unge er ude og lufte det bare skin og børnefamilierne har bredt tæpper ud mere skyggefulde steder. Hun er i 7. måned og stråler om kap med solen. De er ude og kigge på en vuggestue. Bare lige for at være lidt på forkant. Og pludselig kan han bare ikke få luft. Det er som om det hele - nej. Leon vender sig om, for at gå. CHARLOTTE - Hvad skal du? LEON - Jeg kan ikke det her, beklager - siger han. Og så går han. CHARLOTTE - Det kan du sgu da ikke. Hvor går du hen? Han vender sig imod hende igen. LEON - Jeg ved ikke hvor jeg går hen. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg ved ikke noget. Okay? Jeg ved bare at jeg bliver nødt til at - CHARLOTTE - Og så går han i stå. LEON - Og det er jo ikke fordi, De ikke har talt om det. CHARLOTTE - Det har vi. LEON - Selvfølgelig har De talt om det. Om det hele. Og De har læst højt for hinanden af Politikens Graviditetsbog, om aften når De lå i sengen sammen. Så han er helt på det rene med nakkefolds-scanning, bækkenløsning og kender udmærket til symptomerne på svangerskabsforgiftning. Og han ved også godt, at manden godt kan komme til at føle sig lidt udenfor, indimellem. At mænd også kan få fødselsdepressioner. Det står i bogen. Men de har talt om det. Alt sammen. Flere gange. Og hun er sikker på at han bliver en fantastisk far. Og det er han da også. Og De er jo to om det. For De er et team. Og han vil da skifte ble på den lille, lige så meget som hende. Og stå op om natten. Og selvfølgelig vil han tage hensyn til hendes, helt naturlige og selvfølgelige humørskift og træthed og måske manglende lyst. For det jo naturligt og helt normalt. Leon bryder sit eget crescendo af en talestrøm i et brøl. Charlotte kigger på ham. Pause.