1410 skuespil i databasen 25.04.2024

Forførerens dagbog

Martin Lyngbo Lasse Bo Handbe
Baggrunds information
Oktober 1841 bryder Søren Kierkegaard med Regine Olsen, som han har været forlovet med i 13 måne-der. Bruddet får københavnerne til at se skævt til den nyuddannede teolog, og to uger senere rejser han til Berlin. Her påbegynder han arbejdet på sit første hovedværk Enten-Eller, som udkommer i 1843. Forførerens dagbog er en del af dette værk. Historien begynder den 31. oktober 1841. Johannes Forføreren er hovedpersonen, Cordelia er den kvin-de, han forfører og dagbogen er det redskab, han bruger til at øge fornøjelsen ved forførelsen. Totalt 19 roller. Varighed: 1 time, 45 min.
År / Udgivet:2013 /
Varighed:105 minutter
Område / Genre:Voksne / Historiske stykker
Medvirkende:10-20 ( 10 kvinder, 9 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-896-8
Locations:5
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Teaterstykket er udviklet til at kunne spilles af fem skuespillere. Nummereringerne i teksten angiver et forslag til rollefordeling. Man kan sagtens forestille sig andre iscenesættelser, hvor rollerne
Uddrag
Scene 5 - Hos Victor VICTORS HUSTRU - Victor! VICTOR - Disse Papirer! Bred Margin. Håndskriften er læselig, stundom endog lidt sirlig, på enkelte steder jasket. Alt er valgt med megen Smag og megen Forstand. Dette Menneske, som jeg engang har kendt. VICTORS HUSTRU - Uden at kende ham. VICTOR - Han var min Ven. Jeg tror, du vil give mig ret i og ikke vredes over, jeg siger: Han realiserer den Opgave at leve poetisk. VICTORS HUSTRU - Han tilhører ikke virkeligheden. VICTOR - Det lader sig vel forklare af den digteriske natur, der er i ham. VICTORS HUSTRU - Man spørger sig selv, om det er muligt, at et Menneske kan være som denne Forfører, Øjet falder på Papirerne, Muligheden er godtgjort. Victor. Man lukker Bogen, og siger: ”Basta!” VICTOR - Han var min Ven. VICTORS HUSTRU - Basta.