1410 skuespil i databasen 23.04.2024

Martas Tema

Nikoline Werdelin
Baggrunds information
Martas tema: I 1874 sidder en pianist hos en velhavende familie og komponerer en scherzo. Der afholdes muntre, romantiske saloner, men bag facaden gemmer der sig noget meget stærkere. I 2004 sidder en forsker på musikkonservatoriet i København. En dag begynder han at forske i en komponist og en scherzo fra 1874. Som i en krimi flettes de to historier ind i hinanden og afslører, at der bag alle mennesker og tider gemmer sig kulde, lidenskaber og besættelse. 4 kv., 4 md., ca. 1 time og 50 min Natmandens Datter: Historien om den fattige, familieløse og analfabetiske tjenestepige Lovise i 1760´ernes København. Lovise er datter af en af Københavns natmænd – tidens mest udstødte og ringeagtede personer. Hun ernærer sig dels som tjenestepige hos Madame Schulz, dels ved at gå til hånde på Frederiks Hospital. Den residerende Doktor Sidenius har i sin tid fået Lovise anbragt i København. Sidenius er den eneste, der ved, at hun er datter af en natmand, men han har tillid til hende trods hendes stand og herkomst. 3 kv., 5 md., ca. 1 time og 45 min.
År / Udgivet:2012 /
Varighed:110 minutter
Område / Genre:Voksne / Familie- & Kønsroller
Medvirkende:6-9 ( 4 kvinder, 4 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:NORDISKA
ISBN:978-87-7865-869-2
Locations:0
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Lovise Nutid Peter Viestad Chanelle Bøgevad Thorvald Mackeprang Elisabeth Schoenbruckner Anne Paludan Sara Shepard Kasper Nesgaard DATID Theophilius Salicath Frk. Thaulov Hr. Meisner Fr
Uddrag
LOVISE - Han fik også et lysegult pulver. DOKTOREN - Da vel ikke det, du gav til bagerkonen? LOVISE - Jae, det ene gule til den ene og det andet gule til den anden ... DOKTOREN - Der står Pulvis Stomachicus Nitratus på den ene og Pulvis Infernalis på den anden - du kender vel forskel? LOVISE - Ja, på farven ... den ene er lysegul og den anden ... lidt mørkere gul. DOKTOREN - For sytten hestehuller, Lovise, du har givet bagerkonen Pulvis Infernalis - da er det ikke et under hun brækker sig ... (Han begynder at løbe. Lovise vil med). DOKTOREN - Væk! Skade nok har du gjort i dag! (Han løber ud. Madam Münster ryster på hovedet og trækker sin vogn hen i et lunt hjørne). MADAM MÜNSTER - Og jeg der har rejst til fods fra Horsens til Paris på kun otte dage, blev voldtaget af to dragoner udenfor byen Schwedt … eller var det Schwadt? … måtte flygte fra en gal præst, blev bidt af en ræv til et høstbal ... nå ... så er der alligevel ikke helt gråt i København.