1410 skuespil i databasen 24.05.2024

Den forsvundne minibus

Helle Hauger
Baggrunds information
12 børn er blevet kidnappet af nogle mænd, da de i en minibus var på vej til et aktivitetsarrangement for alle kommunens børn. De bliver brutalt låst inde i en lade, hvor de kun får mad to gange om dagen. Heldigvis er der både toilet og rindende vand. Børnene er bange, men de ældste børn finder undervejs på lege, så der ikke opstår vild panik. Da børnene skal sove planlægger de ældste børn, hvordan de kan overfalde den af kidnapperne, der skal komme med mad næste morgen. I starten får de overmandet forbryderen, men han slipper alligevel løs, og de er til deres fortvivlelse låst inde igen. Et af børnene opdager, at kidnapperen har tabt sin mobiltelefon i kampens hede, og nu får de hurtigt kontakt med deres forældre og politiet. Stykket kan spilles af børn i alderen 8 – 15 år og en ung/voksen. 12 roller: 3 drenge og 9 piger (kan spilles kun af piger) Varighed: ca. 45 min.
År / Udgivet:2012 /
Varighed:45 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Gys og latter
Medvirkende:10-20 ( 9 kvinder, 3 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-859-3
Locations:2
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141
webmaster@skuespil.net
Rolleliste
De store børn Karen Marie Jens Jonas Rebecca - storesøster til Ida Johan - storebror til Signe Mellembørnene Ditte Malene Katinka - storesøster til Camilla De små børn Signe Ida Camil
Uddrag
KATINKA - Ok, jeg er to år ældre end Camilla og Signe, du er lige så gammel som Camilla og Emma, hvor gammel er du? Er du ikke lidt ældre end … Emma - Jeg skal tisse! SIGNE - Det skal jeg også. CAMILLA - Også mig. IDA - Og mig. JONAS - I kan sætte jer på spanden, men pas på den ikke vælter! Der er altså også en håndvask. Det er kun den ene hane, der kommer vand ud af, og det er koldt vand … rigtigt koldt vand! Emma går på toilettet, Signe, Camilla og Ida stiller sig i kø. JENS - Det er da heldigt, at der både er toilet og vand. REBECCA - Jamen kun koldt vand! KAREN MARIE - Hvad mener du? Hvad havde du forestillet dig? At der var en sauna og et boblebad, at vi er kommet til en luksuslade? Hvad tænker du på Rebecca? JOHAN - Nu er vi fri for at vaske os! REBECCA - Jeg mener ikke noget, jeg tænkte mig ikke om, ok? SIGNE - Det er du da hver dag, Johan, det er jo ikke det, du er mest vild med, vel? Mor plejer da at … JOHAN - Signe! Gider du lige holde mund! Åndssvage tøs, du skal ikke komme for godt i gang. SIGNE - Godt så! Nu står det et et! Katinka - Jeg er sulten, og vi får ikke mad før i morgen. DITTE - Jeg er også sulten! Emma - Det er jeg også! CAMILLA - Jeg er også sulten! Rebecca er ved at undersøge, hvad der er i kufferten.