1410 skuespil i databasen 29.03.2024

Fanø

Julie Maj Jakobsen
Baggrunds information
FANØ er historien om to mennesker, et par, i et sommerhus på Fanø. De er vendt tilbage for at komme videre og starte forfra efter en ulykke tre år tidligere, hvor de mistede deres barn. Nu sidder de igen i sommerhuset, langt fra andre huse, med udsigt over vandet. Et andet sted på øen står en fastboer fra Fanø på en bunker vendt mod Danmark – han er en ægte fannik. Han hader danskere, frem for alt turister og tilflyttere, og har derfor truffet en beslutning. Han vil fjerne ukrudtet og gøre Fanø til en ø for fannikker. Koste hvad det vil! Men en morgen ser han en smuk kvinde. Hun er bestemt ikke fra øen, og fra den dag forvandles han og må strejfe søvnløs rundt i klitterne med en kikkert. I dramatiske tableauer og effektfulde spring i tid tilspidses handlingen, og de to verdener kolliderer med hinanden. Parret må se deres historie og virkelighed i øjnene. Måske har der aldrig været et barn? Og måske gemmer de på en langt mere grusom sandhed om deres forhold?
År / Udgivet:2012 /
Varighed:80 minutter
Område / Genre:Voksne / Familie- & Kønsroller
Medvirkende:3-5 ( 2 kvinder, 2 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Danske Dramatiker
ISBN:978-87-7865-847-0
Locations:3
Musik:
Mere info:Forlaget, DRAMA
70251141




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
ROLAND MAI RANDI Iført lyseblå nederdel i hvert fald en gang. MANDEN MED LEICA’EN Ca. ti år ældre end MAI. Taler evt. vestjysk indimellem.
Uddrag
ROLAND og MAI foran overraskelsen. MAI har stadig bind for øjnene. ROLAND - Du smugkigger! MAI - Nej! ROLAND - Det er en god dag i dag. MAI - Det er det. ROLAND - Den bedste i lang tid. MAI - Ja. ROLAND - Nu er vi her. MAI - Ligesom allerførste gang ... ROLAND - Det er længe siden. MAI - Du havde et par hæslige afklippede cowboyshorts på. ROLAND - Kan du huske det? MAI - Det hus, tænkte vi. Det hus ... ROLAND - Det dér hus ... MAI - Og så købte vi det. ROLAND - Det var også en god dag. MAI - Vi ville være bedre mennesker. Et bedre dig og et bedre mig. ROLAND - Noget måtte ske. Og så fandt vi det her. Et hus langt fra andre huse, på en ø. MAI - Vi troede virkelig på det. Det her er lykken. ROLAND - Og det var det. Et langt stykke i hvert fald ... MAI - Men det ændrede sig. ROLAND - Vi ændrede os. MAI - Ikke os. Vi ændrede os ikke.