1410 skuespil i databasen 06.03.2021

Ungdomsagenten

Adam Drejer
Baggrunds information
En gymnasiepige bliver af politiet, og i samarbejde med skolen, sat til at skulle infiltrerer et begyndende bandemiljø i og udenfor skolen. Vi følger Sofies arbejde med at komme ind på livet af banden.
År / Udgivet:2009 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Temaspil
Medvirkende:6-9 ( 3 kvinder, 5 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Adam Drejer
ISBN:ingen
Locations:2
Musik:
Mere info:Adam, Drejer
Adam Drejer
adamdrejer@gmail.com
Rolleliste
Sofie Juhl – ungdomsagent Poul Jensen – politimand Mor – Sofies mor Far – Sofies far Kasper – deltager på kursus på politigården Mette – gymnasieveninde til Sofie Jens – ”bandemedlem” Karl
Uddrag
FAR Tillykke min pige! SOFIE Men husk nu, ikke et ord til nogle, vi bliver offentligt henrettet hvis det kommer frem noget af det her. Jeg har fået Poul til at tale med skolen. Jeg kom jo i tanke om, at jeg slet havde ikke gennemtænkt, hvordan jeg skulle få det til at hænge sammen med skolen og alt ekstra arbejde jeg får nu. Jeg er jo ikke så meget inde i alle de måde, man griber tingene an på. (Telefonen ringer. Moderen går ind og tager den) MOR Hallo... ja, det er det? Ja, hun står her... ja, et øjeblik.. Det er rektoren fra gymnasiet SOFIE Det’ Sofie? REKTOR Hej Sofie! Det er Peter! Jeg blev ringet op fra politiet i dag, de fortalte at du ville gå ind i sagen med stofsalget på skolen? SOFIE Ja. Det er sørme hurtigt de har fået fat på dig. Efterforskningslederen Poul, sagde han først ville kontakte dig i morgen. REKTOR Det må være den grundighed Politiet har tillagt sig på det sidste. Jeg er glad for at du vil gøre noget ved problemet. SOFIE Det er jeg kun glad for jeg kan gøre noget ved. Jeg var nemlig vidne til noget meget ubehageligt, eller mere underligt. En morgen så jeg en flot dreng så i en tæt samlet gruppe, ude foran og de gave lidt for mange langvarige håndtryk til hinanden. REKTOR Okay. Så du hvem det var? Jeg har en idé om hvem der kunne tænkes at gøre det. SOFIE Nej, jeg så ikke præcist hvem det var, men jeg har også en formodning om hvem der kunne være med til det REKTOR Jeg hørte fra en forælder, at hendes dreng i 1. g var blevet tævet i byen af en gruppe andre drenge. Måske dem du så den morgen. Den besked var nok til jeg ikke kunne klare tanken om hvad det næste trin ville blive i denne sag. De kunne jo begynde at udrydde dem, det nu en gang kom dem i vejen, hvis de kom til at vide lidt for meget SOFIE Ja. Jeg tror nu ikke de vil tillægge sin sådanne rockertræk, men det er da hørt før. SOFIE Ja, desværre. Men kunne jeg få dig til at give mine lærer beskeden, eller skal jeg selv forstyrre dem i deres weekend? POUL(med et let grin) Nej, jeg skal nok forstyrre dem. Du skal ikke ha’ en sur gammel lektor i røret. SOFIE(grinende) Jeg snakker da med dig! REKTOR(med irroni) Hov, hov! Nu skal du passe på, jeg ikke trækker mit tilbud tilbage. Jeg skal nok sige det videre til dem du har. Du skal ikke tænke over at lave lektier i den tid dit projekt løber over. Jeg står selvfølgelig til din rådighed. SOFIE Mange tak! Er glad for du ser sådan på det. REKTOR Det manglede bare. Jeg stoler på dig. Det er jo skolen rygte, det gælder. Held og lykke! (Sofie sidder lidt og kigger ud i haven. Hendes mor kalder) MOR Sofie!? Vi skal spiiiseee! SOFIE Kommer nu!