1410 skuespil i databasen 28.03.2024

Rundt om hjørnet og til højre

Marie Markvard Andersen
Baggrunds information
\"Rundt om hjørnet og til højre for virkeligheden\" er et eksperiment. En tankestrøm. En invitation til at lege med – både på og uden for scenen. Læs, leg, spil, tal, råb, grin, græd, spyt; gør lige, hvad der falder jer ind med denne tekst. 12 scenarier fordelt på 12 locations, der kan spilles i anførte rækkefølge, hver for sig eller brydes op og hvirvles sammen i uendelige, fantasifulde nyfortolkninger. Manuskriptet deltog i konkurrencen \"Dramatisk Debut 2010\" på Teater V, og det blev blandt 71 manuskripter udvalgt blandt de 10 bedste. Samlet varighed på stykket er ca.1½ time. De enkelte scenariers varighed ligger mellem 5 til 12 minutter.
År / Udgivet:2011 /
Varighed:12 minutter
Område / Genre:Voksne / Korte stykker / Enaktere
Medvirkende:1-2 ( 1 kvinder, 1 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-817-3
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Marie Markvard Andersen




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Antal medvirkende: Mellem 2 og 35 medvirkende, roller til både mænd og kvinder (samt en hund). 5-12 min pr. senarie 1-4 medvirkende pr. scenarie. Alle køn.
Uddrag
LABORATORIET En FORSKER står i et laboratorium FORSKER: Jeg har opdaget noget nyt. Det er revolu-tionerende. Vi kunne ændre verden med denne opdagelse. Men det er ikke mit job at ændre verden. Jeg er forsker. Jeg undersøger verden, jeg ændrer den ikke. Det er op til andre at bruge de resultater jeg finder, hvis de da ønsker at gøre det. Hvis ikke, ligger de i en skuffe og forstøver. Betyder det noget for mig? Naturligvis. Men jeg er nødt til at fastholde min afstand til handlingen. Jeg kan ikke tage stilling, jeg kan ikke vælge side, for gør jeg det er mine resultater ikke længere noget værd. Jeg er sandhedens budbringer. Besmittes mine vinger med beskyldninger om intention og vilje kan jeg ikke flyve længere. Men er jeg da ikke et menneske? Har jeg ingen følelser? Nej, jeg er forsker. For at tjene menneskeligheden må jeg forsage min egen menneskelighed og forblive handlingsløs. Viljeløs. Uden magt og begær efter andet end at søge svar for svarenes egen skyld. Umuligt, siger I. Det kan ikke lade sig gøre. Jeg fortæller jer her og nu, at det kan det. Og det skal det. Vi søger i blinde efter luften mellem hinandens kroppe og finder højst os selv Men hvad med de andre? Jeg lever ikke for min egen skyld. Jeg lever for sandheden. Jeg har opdaget noget nyt. Det kunne ryste verden. Det kunne redde verden. Hvis nogen forstår at bruge det rigtigt. Indtil nogen griber denne opdagelse findes den ikke som andet end farvet vand i en gal videnskabsmands reagensglas. En ide, en tanke. Sandheden er ikke derude, den er herinde. Grib den. Tag den. Den er jeres.