1410 skuespil i databasen 27.04.2024

Lilleskoven

Jesper Halle Halle
Baggrunds information
En thriller om tabet af barndommens uskyld. Et stykke for voksne, spillet af voksne, om barndom-men set gennem barnets øjne, men absolut uegnet for børn. Halle skildrer i en række enkeltstående scener elleve børns fantasier om det ukendte og deres leg i den forbudte omhegnede skov - Lilleskoven. En fortælling om, hvordan volden gør sit indtog i en uskyldig barneverden. Et stykke om fortielser og voksne der ser den anden vej.
År / Udgivet:2011 /
Varighed:100 minutter
Område / Genre:Voksne / Psykologiserende spil
Medvirkende:10-20 ( 5 kvinder, 7 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Nordiska
ISBN:978-87-7865-814-2
Locations:4
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
oversat af Jens Svane Boutrup




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Medvirkende: JONAS En dreng. Er ikke begyndt i skolen. STUMP Jonas´ lillebror. TORALF Legekammerat SIGNE Legekammerat BJØRG Lidt ældre. Hun går i skole. MONSEMAND Bjørgs storebror, ca. 14 å
Uddrag
Om aftenen. I JONAS og STUMPS værelse. De ligger i hver sin seng. JONAS sover. STUMP sidder op i sengen og ser på billedet af kongen. Bag STUMPS hovedgærde kommer KONGEN til syne. Han har en hat på hovedet og ordensbånd. Han bøjer sig ømt over Stump. KONGEN: Kan du sove godt, Stump? Jo, det skal du. Du ligger i din seng, og så skal du sove. Alle skal sove. Far passer på dig, og mor passer på dig, og Jonas – og Kongen med sin hat. Skal jeg fortælle dig en hemmelighed, Stump? Jeg passer på alle i hele Norge. Det er derfor jeg er Konge. Jeg passer også på. Julie Nielsen. Hun skal nok få en karamel en anden dag. Alle får karameller en anden dag. Så holder de op med at græde. Det var pænt af dig at du ville give hende dit bolsje, Stump. Du er sød. Jonas er også sød. Han delte kara-mellen med dig. Og Bjørg er sød. Hun leger skole med alle, selvom I er meget mindre end hende. Og kirkeklokkerne ringer heller ikke igen. Jeg skal sørge for at de aldrig ringer igen. Og alle får slik. Jeg er Kongen, ved du. Så, nu sover alle. Nu skal du også sove, Stump. Nej, jeg lægger mig ikke til at sove før du sover. Ikke før alle sover. Jeg er Kongen. Scene 4: Der er hul i hegnet. BJØRG og MONSEMAND vil lege skole igen. MONSE-MAND svinger med sin skoletaske. BJØRG: Nu begynder skolen. Alle skal i skole. Nu begynder skolen. MONSEMAND: Jeg har en skoletaske. BJØRG: Schyy. MONSEMAND: Det hedder en skoletaske. TORALF, JONAS, STUMP og SIGNE kommer. De har travlt. Er på vej videre. JONAS og STUMP spiser af hvert sit æble. TORALF har en spejderdolk. BJØRG: Skal vi lege skole? TORALF: Nej. BJØRG: Skal vi lege skole? JONAS: Nej! BJØRG: Hvor skal I hen? SIGNE: Lilleskoven.