1410 skuespil i databasen 24.04.2024

Flæskesøndag

Julie Johanne Kirkegaard
Baggrunds information
Fiona og hendes familie flytter på landet, for at de alle skal få et sundt og godt liv, og Fiona kæmper bravest af alle. Med sig i flyttelæsset har hun sin uundværlige ven Esmaralda, som ved, hvordan Fiona undgår, at øde-lægge det for sig selv: Hvis bare hun siger nej til alt det, hun har lyst til, så er der ingen fare for, at noget går galt. Og hvis bare hun ikke fylder noget, så er der ingen, der lægger mærke til hende, og det er godt. Det er historien om en tilstand, der tvinger dig til at sige nej til alt og alle omkring dig, fordi livets kaos truer med at vælte dig. Men det er også historien om en mor og en far, der for sent opdager, at den er gal og en indlæggelse, der fordrer tålmodighed og kærlighed. Tør Fiona sige fra over for Esmaralda og holde fast i den lille del af hende selv, der er tilbage, før hun har sultet sig ind til ingenting? FLÆSKESØNDAG er et drama om anoreksi.
År / Udgivet:2011 /
Varighed:70 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Socialrealisme & Debat
Medvirkende:10-20 ( 6 kvinder, 5 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-815-9
Locations:6
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Julie Kirkegaard




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Fiona: Pige, 13-14 år Esmaralda: Fionas bekræftende negative stemme Fortæller: Mand eller kvinde, ung eller gammel Sussi: Fionas mor, et sted sidst i 40'erne Lars: Fionas far, et sted sidst i 4
Uddrag
FORTÆLLER: Inde i byen var hun taget hen til en veninde. Her er møddingen det eneste sted, hun kan finde. Den ligger afsides bag laden, hvor festen fejres. På et sted, hvor gammelt skidt og møg aflejres. Ja! Hvor meget modgang kan et menneske egentlig holde ud? Hvornår begynder man at stille sig selv for skud? Hvor mange er i stand til at bevare et realistisk syn på verden? Lad os se, hvad der sker med Fiona i hendes videre færden. FIONA kommer løbende ud på møddingen. Ser ESMARALDA. ESMARALDA: Der fik du godt nok jokket i spinaten, hva? FIONA: Jeg tænkte mig ikke om. ESMARALDA: Uha! Det var en pinlig omgang. FIONA: Det var dumt af mig. ESMARALDA: Du står i et hjørne for dig selv uden at snakke med de andre, når det er det, der ellers er meningen med det hele. Du stiller kronen et totalt åndssvagt sted. Den krone, du har brugt SÅ lang tid på og gjort dig SÅ umage med. Du stikker af fra Johannes på en total barnlig måde! Det er det, jeg siger: Alt, hvad du gør, er en fiasko. FIONA: Det er noget rigtig lort. ESMARALDA: Ja. FIONA: Festen er noget lort. ESMARALDA: Ja. FIONA: Kattekroner er noget lort! ESMARALDA: Kattekroner er noget lort! FIONA: Bøhlandet er noget lort. Verden er noget lort. Det hele er noget lort. Lort. Lort. Lort. ESMARALDA: Lort. Lort. Lort. Lort! Fiona er noget lort. FIONA: Jeg er en stor lort. SUSSI kommer forbi med fastelavnsboller på et fad. SUSSI: Hvad laver du her, Fiona? FIONA: Ikke noget.