1410 skuespil i databasen 24.04.2024

Snedronningen

Heidi v d Heijkant Ch
Baggrunds information
Snedronningen er H.C. Andersens dejlige eventyr om Gerdas søgen efter Kaj, hvor hun finder ud af så meget mere på vejen. Stykket egner sig rigtig godt til skoleteater og små teatergrupper, da de mange roller sagtens kan spilles af få personer. Det egner sig også godt til at indlægge egen eller moderne musik.
År / Udgivet:2010 /
Varighed:75 minutter
Område / Genre:Børn & unge / De eventyrlige
Medvirkende:10-20 ( 12 kvinder, 4 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Heidi v.d.H. Christiansen
ISBN:ingen
Locations:0
Musik:
Mere info:Heidi, v.d.H. Christia
ingen
Høvedstensvej 36, 3.tv
2650 Hvidovre
26254585

heidi.vdh@live.dk
Rolleliste
Gerda: Den lille forsigtige søde pige, som bliver voksen i sin søgen efter Kaj Snedronningen: Som repræsenterer alt det onde i verden og bliver en moderfigur for lille Kaj Kaj: Som glemmer sig selv,
Uddrag
(Hos Snedronningen) Kaj: Hallo, er her nogen? Snedronningen: Kaj? Åh min egen Kaj, så kom du endelig. Kaj: Du har kaldet på mig, jeg hørte dig. Snedronningen: Jeg har kaldt på dig længe nu, hvorfor kommer du først nu? Kaj: Jeg skulle først slippe af med Gerda, hun ville ikke lade mig gå. Snedronningen: Sådan en dum lille tøs. Kaj: Nå, hun er nu ikke så slem, vi har altid leget sammen hende og jeg. Det er bare som om jeg er vokset lidt fra hende. Snedronningen: Hun er en dum tøs! Hun ved ikke hvad du har brug for Kaj, det er kun mig ved det. Kom og få et kys. Kaj: Må jeg? Snedronningen: Ja. Kom nu. Kaj: (Får et kys på kinden af Snedronningen)Må jeg få et til? Måske et på munden? Snedronningen: Jeg kan godt give dig et nu, men du får kun tre i alt, det er alt hvad du kan tåle, ellers bliver du for kold. Kaj: Kan jeg få tre nu? Og så tre igen en anden gang? Snedronningen: Nej, tre i alt. Hvor mange har du fået af Gerda? Kaj: Gerda? Snedronningen: Hende din lille dumme veninde, hende husker du nok? Kaj: Den dumme lille tøs. Snedronningen: Hmm ja, ok du kan få fire kys i alt. Kaj: Får jeg så et til nu? Snedronningen: (kysser Kaj på munden). Så, nu har jeg vist bedre ting at tage mig til. Du kan låne lige hvad du vil at lege med. Kaj: Jeg leger ikke, jeg er ikke en dum tøs lige som hende den anden. Snedronningen: Som hvem? Kaj: En eller anden hjemmefra som rendte efter mig altid. Snedronningen: Hun var sikkert en rigtig møgunge? Kaj: Næ, bare en dum tøs. Snedronningen: Nå. Jamen hvis du ikke vil lege, så kan du jo læse nogle af de bøger jeg har. Jeg har mange gode bøger. Kaj: Det lyder spændende, passende for en som mig. Jeg har brug for udfordringer. Jeg er blevet for stor til at lege som et pattebarn. Snedronningen: Legede du aldrig med nogen derhjemme? Hvad med hende den dumme tøs? Kaj: Pff! Hende gad jeg ikke at lege med hun var en rigtig møgunge! Snedronningen: Ja. Kaj: Må jeg få et kys mere? Snedronningen: Så har du kun et tilbage. Kaj: Det gør ikke noget, det gemmer jeg bare. Snedronningen: Så kom her. (Kaj kommer helt tæt på) Savner du slet ikke nogen derhjemme? Kaj: Hjemme? Det her er mit hjem. Snedronningen: Hvad med hende den lille møgunge. Kaj: Den eneste ”hende” jeg kender er dig, og du er da ingen møgunge frue. Snedronningen: Nej, det er jeg ikke (Hun smiler, kysser Kaj på munden og går ud.)