1410 skuespil i databasen 18.04.2024

Jerusalems børn

Lise Bro Lotte Kjærup
Baggrunds information
Dette påskespil er helt anderledes . vi ser ikke Jesus og hans disciple, (så slipper vi også for bøvlet med at finde et æsel til lejligheden). Vi ser heller ikke Herodes, Pilatus og Maria Magdalene eller Judas, Kaifas, Barabas og Golgatha-højen eller så meget som et eneste kors. Det, vi skal opleve, er op til 70 børn, som fortæller, hvad de ser, tror og fortolker. Vi er i Jerusalem . i børnehøjde . dengang . da det skete! "Jerusalems Børn" er en meget let tilgængelig forestilling, fordi manuskriptet er bygget op i naturlige småbidder fordelt på grupper af 4 - 6 børn, som kan øve stort set uden lærerinstruktion.
År / Udgivet:2010 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Julespil/ Kirkespil
Medvirkende:> 20 ( 30 kvinder, 30 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-791-6
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Lise Bro & Lotte Kjærup




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Der er ingen hovedpersoner eller store roller. Alle, der ønsker at sige noget, har ca. lige mange replikker. Alle, der evt. ikke har lyst til at sige replikker, med-virker alligevel. Alle er involv
Uddrag
1. Scene.. ”Trailer” Fra forskellige steder i salen… : Kommer han dog ikke snart? : Hvem kommer? : Kongen…. Og hans følge.. de skal fejre påske her i Jerusalem. : Han hedder Jesus. Og han er faktisk ikke konge. Han er profet fra Nazaret ovre i Galilæa. : Altså… er han konge eller ikke konge? : Min mor siger, at han er jødernes konge, og at han vil frelse os alle sammen. : Fra Romerne? : Sandsynligvis…. Og min far siger, at vi skal holde mund med det, for romerne bliver helt vildt sure på ham, hvis de hører det. : Vil han så slå romerne ihjel, så vi selv kan bestem-me? : Jeg ved ikke rigtig, hvad planen går ud på, han er lidt mærkelig… : MEGET mærkelig, vist. Han går rundt og fortæller underlige historier.. om at folk ikke må begrave deres penge… : Hvor skal man så gemme dem? : Han siger, man slet ikke skal gemme dem – man skal bruge dem. : Det siger jeg også altid til far…. Men han er ikke enig. : Ham Jesus der snakker også om kameler, der skal gå igennem et nåleøje.. : Sikke da noget bavl. : Ja, jeg har da hørt, at han er fuldkommen gak. Min farfar siger også, at han er en fupmager, og at folk er skøre, hvis de tror på ham. : Tror på hvad for noget? : Det han går og fortæller om sin Gud, som han siger, han er søn af. Det er det, folk tror på. At han er Guds søn, altså. : Og de siger, han kan helbrede mennesker, der er syge… blinde og lamme og spedalske og den slags. : Wow – det lyder da sejt. : Ja, han lægger bare hånden på dem og siger, de skal blive raske, og så bliver de det. Og man skal ikke engang betale ham penge for det. : Hvad køber han så mad for? : De siger, han kan nogle tricks med at få et par fisk og lidt brød til at være nok mad til en hel masse mennesker. : Og han kan også lave vand om til vin. : HVAD kan han? : Han lavede noget vand om til vin ved et bryllup, hvor de var løbet tør for drikkevarer. : Mand… sikke en påskefest, det bliver i år. De voksne bliver da totalt dingle-stive så. : Hvis det passer. At han er en slags troldmand. Det vil jo vise sig… : Er det også rigtigt, at han kan gå ovenpå vandet uden at falde i? : Aner det ikke. Men han er åbenbart ret smart. : Hvor cool. Det ville altså være sejt at ku gå på van-det. Så behøver man ikke nogen både.