1410 skuespil i databasen 25.04.2024

Only Sixteen

Rosa Katrine Frederiksen
Baggrunds information
med rockergruppen og uventet fin-der kærligheden, Kirsten, der gør alt for at være en skæppeskøn disker, men taber i opløbet, hippierne, der vil snyde sig til en Woodstock festival og Bente, der i sin rastløshed efter at finde et ståsted, med dødsforagt prøver lidt af det hele. ONLY SIXTEEN er et drama fuld af alvor, humor og romantik om en gruppe teenagere i 1969. Vi følger deres kamp for at finde sig selv i gruppen, i kærligheden, i venskabet og i forholdet til forældrene. Omdrejningspunktet er teenageårene med de mange store spørgsmål: hvem er jeg, hvor hører jeg til, hvad kan jeg lide, og hvor skal jeg hen?
År / Udgivet:2010 /
Varighed:45 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Socialrealisme & Debat
Medvirkende:10-20 ( 14 kvinder, 3 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-790-9
Locations:3
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Rosa Katrine Frederiksen




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
UNGE - mellem 18 og 22 år SVEN Forlovet med Hanne, storebror til Lotte. I Murerlære på 2. år. Har haft det svært med det boglige i skolen og gik ud af 7.klasse, hvorefter han blev tvunget af f
Uddrag
I parken ANSLAG MUSIK - svag underlægning – ”Lucy in the Sky with Diamonds” med The Beatles, fader over i ”Vi skal gå hånd i hånd” med Keld og The Donkeys. SVEN kommer løbende, storsmilende. Han ser sig tilbage, før han gemmer sig bag ved busken. Kort efter kommer HANNE løbende. Hun stopper, griner og ser ud over parken. HANNE: (kalder) Sven. Hun går hen mod busken og bænken og kalder igen. HANNE: Sven. Han kommer frem fra busken bag hende og tager hende kærligt om livet. SVEN: Fik dig. HANNE smiler og læner sig ind mod ham. De står lidt og nyder solen og den kærlige omfavnelse. SVEN: Vil du så gifte dig med mig? HANNE: (gør sig fri) Sven, du ved jo godt at.. SVEN: Vi har 3 års dag i dag. HANNE: Det er ikke det. Men jeg vil gerne være udlært som frisør først. Jeg er … SVEN: Jeg er ikke god nok. HANNE: Hold nu op Sven, det er jo ikke det. Jeg skal jo bare … SVEN: Jeg har en overraskelse til dig i næste uge. Vent og se. Du bliver rigtig glad. HANNE: (tager hans hånd) Jamen jeg er glad. De går hånd i hånd ud af parken. SCENE 2 I parken BENTE kommer slæbende med indkøbsposer bag sin mor, der bærer på en lille indkøbstaske. LONE: Når far ser den karakterbog Bente, så er jeg ikke sikker på, at du får lov. BENTE: Du kan da bare skrive den under, far behøver vel ikke… LONE: Selvfølgelig gør han det. Du ved godt, at han regner med at du kommer i gymnasiet. Han har slidt og slæbt for at du skulle få en uddannelse. Da han var dreng, var der sandelig ikke råd til den slags. Du laver ikke andet end at passe din skole, så det burde vel ikke være så svært. BENTE: Tilfredsstillende i matematik og engelsk er altså ikke så dårligt og… LONE: Jeg vil heller ikke have, at du føjter rundt om aftenen. Det ved du godt. BENTE: Jamen mor, det er en fredag. Og det er hos Kirsten. LONE: Ja, som jeg ikke kender. Jeg troede du var veninde med Gitte. BENTE: Det er jeg da også, men derfor kan man da godt… LONE: Åh. Jeg glemte at købe opvaskemiddel. Du bliver nødt til at løbe ned i supermarkedet igen. Hun tager penge op af pungen og rækker til Bente. LONE: Det burde være nok. Jeg bliver nødt til at gå hjem nu, så maden er færdig til far kommer hjem. Skynd dig nu lidt. LONE går. BENTE: (tænker højt) Fjong, der er nok til også at købe en pakke smøger, hvis jeg køber det billige opvaskemiddel. 5 Eifel. Det opdager hun aldrig. (pause). BENTE hanker op i poserne og ser efter moderen. BENTE: De skal fandeme ikke forbyde mig at gå ud. Utilfredsstillende i historie. Det er sgu da ikke et fag. (pause) Ellers sniger jeg mig bare ud. Hun begynder at gå. BENTE: Der skal nok blive gang i den. Hold kæft. Og hvis rockerne også kommer. (hun griner).