1410 skuespil i databasen 28.03.2024

Verden venter

Marie Markvard Andersen
Baggrunds information
Verden er ikke altid et rart sted, men ville det være bedre, hvis man aldrig var blevet født? I et stort, hvidt hus går alle de ufødte sjæle rundt og venter på at blive født, men drengen Sebastian vil ikke af sted. Fordi hvad nu, hvis verden er fuld af smerte og ulykke? Hans veninde Sofie vil ikke finde sig i at efterlade ham, og hun smugler ham derfor med ud i verden, så de sammen kan se, hvad den er for et sted. En flok af deres venner opdager, de er taget af sted, og følger efter dem for at hente dem hjem. De ufødte møder narkomaner på gaden, forretningsmænd, overfladiske modeller, blødhjertede plejehjemsbeboere og passionerede demonstranter. Og verden - ja, den er fuld af smerte, bitterhed og sorg, men de ufødte opdager også, at der findes skønhed, håb og kærlighed. En enkelt nat i den virkelige verden vender alting på hovedet og ændrer skæbnen for dem alle. Men uret tikker, for de kan aldrig blive født, hvis de ikke når tilbage til det store, hvide hus inden solopgang. En rørende, alvorlig og humoristisk ungdomsforestilling, der handler om at turde springe ud i livet.
År / Udgivet:2010 /
Varighed:75 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Socialrealisme & Debat
Medvirkende: ( 20 kvinder, 20 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-787-9
Locations:12
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Marie Markvard Andersen




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
SIF AKSEL SØREN JOHANNE FELIX POUL SOFIE GRETHE CHARLOTTE PRÆST DING KORMEDLEM DONG KORLEDER TOBIAS LÆGEN LEA UNG FAR LIS UNG MOR SEBASTIAN KONDUKTØR HJEMLØS 1 HJEMLØS 2 HJEMLØ
Uddrag
SEBASTIAN: Jeg sagde jo, at det ikke var rart herude. SOFIE: Vi er nok ikke landet det rigtige sted. En lille flok hjemløse står og snakker. HJEMLØS 1: Tænk at de lukker varmestuen. Hvor skal vi så gå hen? HJEMLØS 3: Jeg prøvede banegården, men de smed mig ud. Hold kæft hvor er det koldt, mand... HJEMLØS 2: (rækker en sprutflaske videre) Her, tag en slurk. Det hjælper. En forretningsmand i pæn frakke kommer hurtigt gående. En junkie-pige kommer ud fra skyggerne og tager fat i hans ærme. JUNKIE-PIGE: Hey, har du ikke et par kroner? FORRETNINGSMAND: Nej. Slip mig. JUNKIE-PIGE: Slap af, jeg ville bare høre om du ikke kunne undvære lidt... Det er så koldt... FORRETNINGSMAND: Jamen, så find dig et arbejde. JUNKIE-PIGE: Kunne du ikke bare... FORRETNINGSMAND: (skubber hende væk) Jeg sagde NEJ, okay? Hold op med at genere ordentlige mennesker! FORRETNINGESMANDEN går, pigen bliver liggende på jorden. SEBASTIAN og SOFIE går hen til pigen. SEBASTIAN: Er du okay? JUNKIE-PIGE: Er I engle? SOFIE: Nej. JUNKIE-PIGE: Nå... Har I nogen penge? SOFIE: Nej. JUNKIE-PIGE: Nå... Så kan I nok ikke hjælpe mig. SOFIE: Har du ikke en mor og en far? Jeg har hørt at alle får sådan nogle. JUNKIE-PIGE: Jeg havde en far, der tævede mig og en mor, der drak sig ihjel.