1410 skuespil i databasen 24.05.2024

Huset på øen

Helle Hauger
Baggrunds information
Den ene af de to friskoler på egnen skal lukkes på grund af for få børn. Derfor skal to børnegrupper nu slås sammen på den ene skole og for at "ryste" de to grupper sammen, har lærerne helt utraditionelt besluttet at sende dem på et døgns lejrskole uden voksne. Lærerne har valgt en øde ø med et gammelt sommerhus til eksperimentet, men hvad lærerne ikke ved er, at øen ikke er helt øde. Der er nogen på øen - der er nogen i huset, nogen som ikke ønsker, at børnene skal være der! Det bliver ikke nogen let sag for børnene at finde ud af at fungere sammen, der er nemlig opstået voldsomme uenigheder mellem dem inden turen. De kan faktisk slet ikke lide hinanden, men mærkelige og alvorlige hændelser får efterhånden børnene til at begrave deres stridigheder. Og da de voksne ikke dukker op for at hente børnene næste dag, og et voldsomme uvejr truer dem, så må de beslutte sig for at handle sammen. Er det et forhekset hus, de er havnet i? Hvem er den mystiske Hvide pige? Og hvorfor forsøger hun at gøre dem ondt? Og hvad har en ulykke fra fortiden med børnene at gøre?
År / Udgivet:2009 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Gys og latter
Medvirkende:10-20 ( 8 kvinder, 4 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-778-7
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Helle Hauger
webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Stykket kan spilles af børn i alderen 8 - 15 år. 12 gode roller: 8 piger og 4 drenge. Rollerne kan også spilles udelukkende af piger.
Uddrag
HENRY: Var der nogen der sagde noget? ELISABETH: (Gør nar af ham). Var der nogen, der sagde noget? HENRY: Hvad sagde du? ELISABETH: Hvad sagde du? HENRY: (Farer op og går hen og tager fat i hende) .Nu har jeg fået nok af dig skal du have tæsk? ELISABETH: Du rør' mig ikke! HENRY: Du ber´selv om det. BETTY: (Lægger sig imellem dem). Du er bare for meget, behøver du at være så åndssvag? HENRY: Du skulle snakke - hvorfor fortæller du løgne om vores lillesøster? Pludselig hører de et skrig og Mona og Laura kommer styrtende ind. Monas finger bløder meget kraftigt. CLARA: (Skriger). Hvad er der sket Mona, Mona sig noget? JOHANNE: (Skriger). Hvad sker der? TENNA: Jeg vil hjem nu! Elisabeth vi tager hjem nu! ANDERS: Nu tager vi det helt roligt. JØRGEN: Ja, rolig nu. OVE: Det er for meget - Nu ingen panik. HENRY: Hvad har du gjort Mona? Hold op hvor det bløder - vent lidt! JOHANNE: Hun skal have en forbinding. Er der ikke nogen, der har noget som vi kan binde om? De farer rundt alle sammen. Mona er rolig og står med blodet strømmende ned. Henry finder noget til at forbinde fingeren med.