1410 skuespil i databasen 24.04.2024

Jeg har brug for dig

Erik Schøler
Baggrunds information
både gode råd og barske fordomme - en virkelighed, vi må forholde os til. Stykket sætter et bredt perspektiv på misbrugsbegrebet gennem mødet med seks unge misbrugere, der bor på et behandlingscenter. De repræsenterer tilsammen et bredt udsnit af nogle af de "stoffer", mennesker kan blive afhængige af - alkohol, narkotika, spil, computer, mad, mobil, shopping. Fælles for de unge er, at de inden ankomsten til centret har oplevet et menneskeligt lavpunkt såvel psykisk som fysisk på grund af de ekstreme situationer et tiltagende misbrug har udløst. Møderne mellem de unge og centrets ansatte sætter gang i minder, overvejelser, diskussioner, konfrontationer og erkendelser. For hvordan skal man forholde sig, når man møder et udsagn om, at misbrug opstår på grund af fravær af noget andet? Og hvor svært er det egentlig at skelne mellem forbrug, misbrug og afhængighed? Jeg har brug for dig! er et debatindlæg om problemstillinger, der både er stigende i omfang og har store personlige og samfundsmæssige konsekvenser.
År / Udgivet:2009 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Socialrealisme & Debat
Medvirkende:6-9 ( 5 kvinder, 3 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-771-8
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Erik Schøler




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
DE UNGE: ANJA CONNIE KLARA NADIA SIMONE VIVIAN PERSONALE PÅ CENTRET: FRIDA LISE Følgende roller kan også spilles af skuespillere af hankøn: Frida/Frans, Anja/Anton og Conn
Uddrag
KLARA: Hvorfor har I valgt ordet perfekt? Det perfekte findes jo ikke. LISE: Derfor kan man jo godt stræbe efter at få så godt et liv som muligt, ikke? CONNIE: Hvorfor er det ikke i orden bare at være den, man er? Hvorfor skal man stræbe efter at være noget andet? ANJA: Det er også rigtig godt for ens selvværd, at man alle vegne får fortalt, at ens liv er kikset og uperfekt. LISE: Faktisk blev ordet perfekt valgt med et glimt i øjet. KLARA: Det er ikke til at se, når man læser det. VIVIAN: Kan det ikke også være lige meget, hvad stedet hedder? Det vigtigste er vel, at man får det bedre af at være her? Er det ikke? NADIA: Selvfølgelig er det da det. SIMONE: Og efter et stykke tid synes du forhåbentlig, at du har det superfedt med at være her. Måske endda "perfekt"! LISE: Det ville være dejligt, hvis du kom dertil. KLARA: Vi får se. FRIDA: God formiddag til jer alle. DE UNGE: Hej Frida FRIDA: Værsgo at tage plads. SIMONE: Hvad skal vi snakke om i dag?