1410 skuespil i databasen 23.07.2024

Fyrsten

Aleksa Okanovic
Baggrunds information
Vi befinder os i slutningen af det 18. århundrede. Europa vrimler med små fyrstedømmer, hvor herskerne har hånd- og halsret over deres undersåtter. Frihedsrevolutionerne ulmer, demokratiet er på vej - fyrsternes dage ved magten er talte. I denne atmosfære af dekadence og smuldrende hierarkier møder vi fyrst Johan og hans hustru Frederikke, der leger med magtforholdene både i og udenfor dobbeltsengen. Fyrsten er ramt af en krise. Hvem er han? Hvorfor er han fyrste? Han begynder at prøve sine omgivelser af i et forsøg på at undergrave sin egen magt. For at stoppe fyrstens udskejelser ansætter fyrstinden en ung pige, Seline, der skal holde gemalens opmærksomhed væk fra det vanvittige identitetsprojekt. Seline viser sig imidlertid at være bly og uskyldig, så fyrstinden må tage hårdhændede metoder i brug for at oplære hende i kunsten at tilfredsstille en mand. Men da fyrsten forelsker sig i den unge pige og hendes naturlighed, fortsætter han sit kamikazeforsøg med endnu større kraft.
År / Udgivet:2009 /
Varighed:120 minutter
Område / Genre:Voksne / Lystspil, Komedie & Farcer
Medvirkende:10-20 ( 6 kvinder, 4 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Nordiska
ISBN:978-87-7865-769-5
Locations:2
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Aleksa Okanovic
webmaster@skuespil.net
Rolleliste
JOHAN, Fyrste, i halvtredserne FREDERIKKE, hans hustru, i fyrrerne FREDERIK, hendes bror, borgermand, i fyrrerne REBECCA, hans hustru, borgerkvinde, i fyrrerne MARIE, tjenestepige på slottet, i tr
Uddrag
FYRSTEN: Mad mig! FREDERIK: Javel ja. Frederik sætter sig i stolen, tager skålen med chokolade og kaster stykker hen til Fyrsten, der forsøger at gribe dem med munden. FREDERIK: Jeg kan se, at du lever et ubekymret liv, Johan. FYRSTEN: Chokolade! FREDERIK: Det vil du vel gerne fortsætte med? FYRSTEN: Chokolade! FREDERIK: Vi må tale om pengene. FYRSTEN: Mere chokolade! FREDERIK: Jeg har tænkt over en løsning, som måske er den bedste for alle parter. En politisk løsning. Hvad om vi nu forestillede os, at du aldrig havde optaget lån, at du kan optage nye, hvis det behager dig, men til gengæld - FYRSTEN: Vidste du at hunde har en knogle i kønsorganet?