1410 skuespil i databasen 12.04.2021

Helligtrekongersaften

Thyge Cosedis Holting
Baggrunds information
Hertug Orsino er forelsket i Grevinde Olivia. Grevinde Olivia er forelsket i hertugens page Cesario. Og Cesario er i virkeligheden den unge Viola, som er forelsket i Hertug Orsino. Hermed er scenen sat for én af William Shake-speares festligste komedier. ”Helligtrekongersaften” er en historie fuld af både velop-lagte narrestreger, hvor de kloge narrer de mindre kloge, og dybtfølt poetisk kærlighed på kryds og tværs af rang og stand. I denne udgave er Shakespeares tekst bearbejdet til en varm familieforestilling med sang og musik, og teksten er nænsomt gendigtet i en mere nutidig sprogtone. Den centrale figur er Grevinde Olivias nar, der, akkompagneret af sin lut, leder publikum gennem løjerne. Denne version af ”Helligtrekongersaften” er derfor veleg-net til mindre dramahold eller som en familieforestilling for børn i alle aldre.
År / Udgivet:2011 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Familieteater / Musikteater
Medvirkende:6-9 ( 4 kvinder, 5 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-806-7
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Thyge Cosedis Holting
webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Viola, en ung pige Sebastian,Violas tvillingebror Hertug Orsino Grevinde Olivia Tobias Hikke, Olivias onkel Malvolio, Olivias hushovmester Narren, i tjeneste hos Olivia Maria, Olivias tjenestep
Uddrag
Narren sidder og spiller på sin lut, når publikum kommer ind. Når publikum er kommet på plads holder han op med at spille og træder frem. NARREN: Jeg elsker musik. Musik gør mig glad i hele kroppen. Bare jeg slår en enkelt tone an, så er det som om alt det grå og kedelige rundt om mig forsvinder. Så bliver jeg i godt humør, og det skal jeg også være. Jeg spiller musik og synger sange for hertuger og fyrster og andre fine folk. En nar som mig skal gøre andre glade, og for at kunne gøre det, så må jeg først selv være i godt humør. Jeg elsker også kærlighed. Det gør mig også glad i hele kroppen – så derfor spiller jeg helst sange, som handler om kærlighed. Vil I høre én? Sang 1 – Narrens sang om kærlighed NARREN: Hør mine toner Jeg spiller dem for dig. Du hører min klang Og smiler til mig Du føler kærlighed når jeg synger min sang . Du smiler og du kysser mig endnu en gang. Musik og kærlighed, er hvad der skal til, når unge flok de spiller kærlighedens spil. Hertug Orsino kommer ind og lytter. ORSINO: Hvis din musik får kærligheden til at vokse, så spil min ven. Bliv ved at synge, for så mister jeg aldrig min kærlighed til hende, som jeg elsker. Når jeg hører din melodi er det som om jeg lå og hvilede i et bed med duftende blomster. NARREN: Hvad synes I om ham? Han hedder Orsino, og han er hertug her i landet. Han elsker at tale om hvor forelsket han er! ”Hvem er han forelsket i?” spørger I så. Han er forelsket i….. Grevinde Olivia kommer ind med sørgeslør og afbryder. OLIVIA: Åh stakkels lille mig. Jeg bliver aldrig glad igen. Siden min far og min bror døde for et år siden, har jeg ikke smilet én eneste gang. Jeg vil bruge resten af mit liv til at sørge over dem. Åh stakkels mig. NARREN: Olivia! – hende jeg er ansat som nar hos. En meget rig grevinde, som desværre har mistet sin far og sin bror for et år siden. Derfor går hun rundt med et sort slør og ser så trist ud. Hun er ellers én af de smukkeste kvinder i landet og det er hende, som Orsino er forelsket i. ORSINO: Kære Olivia. Når jeg hører din stemme er det som om jeg duftede til tusindvis af blomstrende roser. Dine øjne er smukkere end de mest lysende stjerner på himlen. Gift dig med mig Olivia.