1410 skuespil i databasen 19.04.2024

Lidt før søndermarken Fem dans

Julie Maj Jacobsen
Baggrunds information
Felix’ tilværelse kommer i skred, da han pludselig bliver opsøgt af en ung kvinde, der følger efter ham. Hvad vil hun? Er hun forelsket? Og hvorfor er hun pludselig flyttet ind hos hans mor? Felix føler sig mere og mere presset. Men til hvad? Hvad er det hun vil ham? En sort og medrivende skildring af angst for og længsel efter frihed. Lidt før Søndermarken foregår i en skyggeverden, der ligner København. Her slår politiet på de unge og stærke, mens Felix slår store huller i luften med sine smukke hænder. Han bor hos sin øldrikkende mor og kæmper med alt, hvad han har, for at fastholde den sidste rest af tryghed, Tine. Eller ideen om hende. Som en fin og lysende tråd slynger Tines elskov sig gennem mørke gyder og bringer uro og jammer over hendes fødeø, Als... En dag snubler Felix over Silke som har fletninger og er fulgt efter en sort labrador hele vejen gennem byen og ind i hans liv. Hvem er hun? En tilfældig pige, morens nye hjemmehjælper eller den nye hovedperson? Lidt før Søndermarken handler om, når angsten for frihed bliver en voldelig kamp for tryghed. Hvem eller hvad styrer egentlig vores liv?
År / Udgivet:2009 /
Varighed:50 minutter
Område / Genre:Voksne / Korte stykker / Enaktere
Medvirkende:3-5 ( 3 kvinder, 1 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-757-2
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Julie Maj Jacobsen




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
FELIX Mand i starten af 30’erne. Bor hos sin mor. TONNI / A Kvinde omkring 60. Mor til Felix. SILKE Ung Kvinde i midten af 20’erne. KVINDE / B Hedder Nadia og er omkring 30. Luder.
Uddrag
FELIX: Det er nat. Sort. Den første nat nogensinde, hvor alle lysene er slukkede. Byen har lukket øjnene. Gråsorte ansigter i trappeopgangene. Stemmer. Jeg kender ikke en af dem. Jeg går ud mod Søndermarken og videre. Jeg tænker at her fra vil jeg aldrig vende tilbage. S-tog mod Albertslund, står af på en tilfældig tom perron. Kender ikke området. 3 personer træder frem. SILKE: Flyt dig mand. B: Du står i vejen. A: Hvad glor du på? B: Hva’? SILKE: Er du ude på noget? A: Så fis dog af! SILKE: Skal du skubbe? B: Hva? Hva? A: Kan du ikke tale eller hvad? B: Er du dum? Hallo? A: Man taler til dig! SILKE: Felix, Felix, Felix den lykkelige. Hvad siger du til det? B: Hva? A: Så sig dog noget. B: Kom, luk op! SILKE: Lyver du? FELIX: Nej. SILKE: Lyver du os lige op i ansigtet? FELIX: Nej. B: Felix han lyver. A: Så bukserne de flyver. SILKE: Hvad skal vi gøre ved det? A: Skær den ud! B: Ingen tunge. SILKE: Ingen løgn. De skærer hans tunge ud, smider den på jorden. SILKE: Slut. FELIX, A og B forsvinder. SILKE står tilbage indsmurt i blod. SILKE: Jeg står ved Ryparken. Det er nat. Jeg har stået der i præcis 67 dage og 7 timer med ben som tempelsøjler. Jeg er fucked. Jeg hader egentlig hunde, dyr i det hele taget, men som den eneste kommer den hen, snuser til mine fødder og pisser op af mig. En sort labrador. Det er som om den siger: Hej der tøs, nu tilhører du mig. Da den går videre, følger jeg efter. Vi tager et s-tog og ender på en tom perron. En mand bliver sparket i maven eller skåret i ansigtet. Det er svært at se. Vi går over på den anden side, tager toget videre …