1410 skuespil i databasen 18.04.2024

Et Grisehjerte - Fem danske en

Kristin Austad Danielse
Baggrunds information
Velkommen til Sønderjylland! Velkommen! Her er marker med gyldent korn, som bølger i vinden. Her spejler solen sig i vandet. Her summer bier og sommerfugle svirrer og her kvidrer fugle fra klokken fire om morgenen til klokken fire om natten. Her er slimede vandpytter og små sorte biller der vader i kussesaft ned over bløde hvide lår og balancerer op igen på toppen af hårde mandslem. Her pruster stude ved gærdet og kvier bestiger kvier. Kalve bestiger kalve. Her er det af med bukserne og ind i kusseputteparadis. Og så på med bukserne igen og tilbage til marken med det gyldne korn. Og på markene river de hø, de river og de river. Se, hvor de river! Og der kommer kvinderne med saft og brødskiver og så er det af med bukseselerne igen. Bryster svulmer under hvide bomuldsskjorter og pikke stikker frem af slidte arbejdsbukser. Velkommen, kære venner! Velkommen! Jeg hedder Ruth og driver det eneste dyrehotel i Norden. Her får du kost og logi for 10.000 kroner om ugen. I forhold til de tyske hoteller fokuserer vi mere på det indre. At få en lille pause fra hverdagens slid og slæb. Vi har haft mange resursestærke og kendte folk her. De river alle vegne og bliver liderligere og liderligere. De river hele marken. Her er så varmt. Kattekillinger smyger sig kælent op ad låret, de slumrer lidt i en fugtig og kølig bunke og kattekillingerne kæler. Den store kat ved hvordan dagen går og spinder og spinder. Alle ved hvordan dagen går, et skub, af med skjorten og så river de videre. De river hurtigt og ungerne river, og sutter på strå og smiler til alle dem der er så kåde og kække. I dag kravler de op på hinanden og de kravler mens ungerne sutter på strå. Venner! Velkommen. Jeg hedder Ruth og jeg siger velkommen! Velkommen!
År / Udgivet:2009 /
Varighed:50 minutter
Område / Genre:Voksne / Korte stykker / Enaktere
Medvirkende:6-9 ( 3 kvinder, 3 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-757-2
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Kristin Auestad Danielsen




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
KJETIL/GRIS RUTH GEIR/GIRAF RANDI/HUND NEVØ – Nevø af GRIS CAT MAN – kommer aldrig på scenen FÅR Sted: Et dyrehotel for mennesker. Et sted i Sønderjylland.
Uddrag
Kjetil tager afsked med sin Nevø. KJETIL: Jeg elsker dig så højt! NEVØ svarer ikke. KJETIL: Ved du ikke det? Du er den dejligste dreng jeg kender! NEVØ: Men hvorfor skal du så rejse til Sønderjylland? KJETIL: Det er fordi, det er fordi.. NEVØ: Er du vred på mig? KJETIL: Jamen selvfølgelig er jeg ikke vred på dig! NEVØ: Jeg har bare lyst til at dø. KJETIL: Nej du har ej. NEVØ: Okay. Så går jeg. KJETIL: Du må ha’ det. NEVØ: Du må ha’ det. KJETIL: Lad os nu synge lidt først. Skal vi ikke lige synge lidt? Så kommer vi sikkert i bedre humør. NEVØ: Hvis det absolut er nødvendigt. KJETIL: Det skader vel aldrig at synge lidt. NEVØ OG KJETIL synger og stepdanser sammen. Morning has broken, like the first morning, Blackbird has spoken, like the first bird. Praise for the singing, praise for the morning, Praise for the springing, fresh from the word. KJETIL: Ha’ det godt. NEVØ: Ha’ det godt.