1410 skuespil i databasen 19.04.2024

Den største fjende

Thomas Howalt & Bent Holm
Baggrunds information
DEN STØRSTE FJENDE er en højspændt og blodig fortælling om en mand, der ikke ønskede magten, men som fik den og brugte den. DEN STØRSTE FJENDE fortæller om Harald Blåtands liv. Om den pris han betalte for at lede Danmark i en brydningstid, hvor ingen handlinger var enkle eller simple, og hvor ord, tro og tanker havde vidtgående konsekvenser. DEN STØRSTE FJENDE er forestillingen om Danmarks største konge, der skabte et land, men betalte med sit liv og sin kærlighed.
År / Udgivet:2009 /
Varighed:120 minutter
Område / Genre:Voksne / Historiske stykker
Medvirkende:> 20 ( 8 kvinder, 18 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:978-87-7865-733-6
Locations:29
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Thomas Howalt og Bent Holm




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Teksten har mere end 26 roller, 29 scener og varer cirka to timer. Der er ikke specifikke krav til dekorationer eller lyd Rolleliste: Harald Blåtand (som ung og gammel) Gunhild Thyra Jom (
Uddrag
Uddrag af teksten: HARALD (som ung): Gunhild! Gunhild er vidunderlig! Gunhild er mild. Gunhild har en krop så blød som et lammeskind, så sød som nyslynget honning, og så velduftende som nymalket mælk. Du lytter ikke! Det kan jeg se på dit ansigt. LYT NU, Jom! Hendes øjne er blå som forårshimlen og håret har farve som det modne korn. JOM (som ung): Farvel, Harald! HARALD: Hvorfor går du? JOM: Jeg skal hente hjælp. Dette er alt for sørgeligt! Jeg kan ikke bære det alene. Man får lyst til at rive håret af hovedet af sorg. Danmarks prins Harald er blevet tosset. Ak! HARALD: Hvorfor vil du ikke høre? JOM: Fordi din manddom og kampkraft er blevet forvandlet til finket kærlighed og lovsang værre end nogen liggesyg hankat en sen månebelyst forårsnat. HARALD: De ord kommer du til at fortryde. JOM: Kom an, uld-arm! Jeg frygter dig ikke - for du brugte alle dine kræfter i nat! Du er en mand af udseende, men en kælling af kærlighed!