1410 skuespil i databasen 26.04.2024

Kvindernes hævn

Vivian Nielsen
Baggrunds information
En flok kvinder - anført af en brusende sensuel statsministerfrue - er trætte af den mandlige dominans på Christiansborg og i direktionslokalerne. Med kampråb som "vi forsager pikken" - gør de som Lysistrate og hendes medsøstre gjorde for flere tusind år siden på Akropolis. De går i sex-strejke. Men denne gang ikke for fredens skyld. De vil have indflydelse. Danske og svenske kvinder rotter sig sammen i en fælles kamp og besætter DR Byen. For vil man have indflydelse må man først have magten over medierne.
År / Udgivet:2008 /
Varighed:90 minutter
Område / Genre:Voksne / Lystspil, Komedie & Farcer
Medvirkende:10-20 ( 8 kvinder, 8 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Nordiska
ISBN:978-87-7865-718-3
Locations:3
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Vivian Nielsen




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
KVINDERNE FREDERIKKE: en temperamentsfuld statsministerfrue med et ikke alt for sprudlende erotisk liv FILENE: hendes trofaste veninde KUSINE KU: veninden med et sprudlende erotisk liv uden f
Uddrag
En teaterscene med kulisse til Lysistrate. FREDERIKKE: JEG ER SÅ TRÆT AF AT VÆRE LÆKKER! Filene ind med en avis. FILENE: Tillykke, Frederikke, sikke nogle anmeldelser! (læser) ”Og i rollen som Lysistrate på Nørrebro Teater (eller det teater vi befinder os på) gi’r vores statsministerfrue den alt hvad den kan trække af liderlighed og rå sex.” FREDERIKKE: Hva’ ska’ vi med det? FILENE: Jeg ville da gi’ min højre arm for at nogen skrev sådan om mig. FREDERIKKE: Nej. Du ville gi’ din højre arm for at ha’ indflydelse. Har du sendt SMS’en ud? FILENE: Yepper. FREDERIKKE: Og så kommer der ikke et øje! FILENE: (peger ud på publikum) Hvad kalder du så dem der? FREDERIKKE: En tredjedel (eller hvor mange det ca. måtte dreje sig om) af dem kalder jeg mænd. Og dem ka’ vi ikke bruge. (til publikum) Hvor mange kvinder er kommet her for at tale politik? (afventer reaktion) Hvad sagde jeg? FILENE: Nej, det var ikke så mange. FREDERIKKE: Hvorfor er vi sådan? Er det noget med pik, boligindretning eller fri bar, så står vi der. Men politik? HVAD TÆNKER VI PÅ! Kusine Ku springende ind. KUSINE KU: Jeg er her! Jeg kommer, jeg kom, jeg kom igen, jeg blev ved med at komme, det var 100 % multiorgastisk! Mænd! Findes der noget bedre? FILENE: Jeg vidste da ikke at Jürgen var så potent? KUSINE KU: Nej, Jürgen ka’ man ikke få i vejret med en teleskophejs. Det her var budet fra De Fire Årstider. Meget grønt. Nå, hvor er baren? Jeg fik en SMS, der var nogen der sagde her var fri bar? FREDERIKKE: Her er ingen bar - KUSINE KU: Nå. Hvem i alverden har så fået den åndssvage ide at vi skal mødes her? FREDERIKKE: Det har jeg. KUSINE KU: Helt ærligt Frederikke, her er jo ikke engang pænt indrettet. FREDERIKKE: 8 ud af 10 bestyrelsesposter er besat af mænd. 96 ud af 100, og det var ikke en talefejl, 96 ud af 100 administrerende direktører er mænd. Og som om det ikke er nok så tjener mændene i snit 15 % mere end vi gør. Hvorfor? KUSINE KU: Det ved jeg ikke. Hvorfor? FREDERIKKE: Filene. Hvorfor kom du for sent? FILENE: Puh, tvillinger og marmelademadder og giroindbetalingskort og busstrejke og nedskæringer i sundhedssektoren, så nu er vi kun to sosu’er til hele plejehjemmet - FREDERIKKE: Og? FILENE: Og så ku’ jeg ikke finde ud af hvad for nogle sko jeg sku’ ta’ på. FREDERIKKE: Mændene sidder på bestyrelsesposterne og scorer de høje lønninger, fordi vi ikke kan finde ud af hvad for nogle sko vi skal ta’ på! De styrer efter karriere-GPS’en, mens vi render rundt med snuden i blelort, dårligt arbejdsmiljø og dameblade! Ved I, hvad det mest vanvittige jeg har hørt er? En ny amerikansk undersøgelse viser at aggressive mænd får respekt, beundring og en høj løn. Men en kvinde, der udviser nøjagtig samme grad af aggression bliver regnet for inkompetent og ude af kontrol!!!